Без лични карти, нито бордни карти на летищата - индийското

...
Без лични карти, нито бордни карти на летищата - индийското
Коментари Харесай

Индия въвежда лицевото разпознаване по летищата

Без персонални карти, нито бордни карти на летищата - индийското държавно управление разгласи през днешния ден желанието си да вкара лицевото различаване по индийските летища, сблъскващи се с наклонността за бързо увеличение на броя на пасажерите, съобщи Франс прес.

Още от началото на идната година индийските пасажери на вътрешните полети ще могат да избират да пътуват без документи за идентичност или бордни карти с помощта на система за биометрична идентификация, сподели индийският държавен секретар за гражданското въздухоплаване Раджив Наян Чубей.

"Сигурността ще се усъвършенства посредством способността на технологията да разпознава пасажера на всяка инспекция ", съобщи Чубей.

Технологията за лицево различаване е в агресия на летищата по света, които се пробват облекчат потока от пасажери, който не стопира да се усилва. Във Франция на летищата Роаси и Орли в Париж и на летището в Ница има биометрични терминали за лицево различаване от юли 2018 година

В Индия броят на пасажерите се умножи шесткратно за 10 години с помощта на възхода на нискотарифните компании и множеството обслужвани дестинации. Това е същинско предизвикателство за летищата обаче. Според анализатори нужни са вложения в размер на няколко милиарда $, с цел да се оправят летищата с нарастването на потока от пасажери.

Предложението на индийското държавно управление планува автоматизирано различаване на пасажерите, фотографирани при тяхното влизане на летището. Автоматично различаване ще има по време на инспекциите за сигурност за достъп до гейтовете и на инспекцията за качване в самолета. Технологията ще бъде въведена първо на летищата в Бангалор и Хайдерабад през февруари, а до април - и на летищата в Колката, Варанаси, Пуна и Виджаявада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР