Без лев пенсия живее певицата Богдана Карадочева. Едно от златните

...
Без лев пенсия живее певицата Богдана Карадочева. Едно от златните
Коментари Харесай

Богдана Карадочева: Живея без стотинка пенсия

Без лев пенсия живее певицата Богдана Карадочева. Едно от златните девойки на българската сцена признава, че не получава и стотинка от страната, а на своите 70 години продължава да работи, написа "България през днешния ден ".

"Тъжно, е десетима индивида останахме от нашето потомство. Дори и обществена пенсия не получаваме. От 14-годишна съм на сцената, а не получавам и стотинка пенсия ", разкрива певицата.

Тя споделя, че не е единствената. "И Лили Иванова не взима пенсия и Васил Найденов. Да са живи и здрави, виждаме се ", споделя още Богдана.

Изпълнителката споделя, че не чакат помощ от страната, нито тя, нито брачният партньор ѝ. Вместо това разчитат на лични сили. "Аз пиша песни, брачният партньор ми написа музиката и по този начин припечелваме по някой лев. Не сме останали гладни, само че е тъжно и тъпо, че сме изоставени от личната си държава”, откровена е за най-големите си болки изпълнителката.

"Колко от моите близки си отидоха с 93 лева обществена пенсия. И Емил Димитров, и Боян Иванов, и кой ли не. Глупаво и тъжно ", споделя още Богдана

Певицата признава, че живее "все едно не съм жител на тази страна. Ама карай, доста значимо! Какво да върша? Ще се боря някак си ", прибавя тя.

Заради унищожени документи Богдана не може да потвърди стажа си и да се пенсионира. Въпреки че има забележителна професионална кариера. "На нас очевидец може да ни бъде единствено народът. Всички хора, които са идвали на наши концерти, пели са с нас, вълнували са се и са ръкопляскали ", откровена е изпълнителката.

Най-много ѝ е мъчително обаче, че е изгубила множеството си другари. "Останахме шепа хора. Виждаме се най-много по погребения ", разкрива още тя.

На певицата ѝ е тежко, че хората са изгубили човешкото в себе си. „ Бездуховно стана обществото, това не е моят свят. Много по-различен е от този, в който съм си представяла, че ще пребивавам. Хората са все по-недобронамерени. Все се търси нещо скандално, а при мен няма скандални неща”, прибавя Карадочева.

Най-голямото благополучие на певицата са двете ѝ внучета, които са в националното музикално учебно заведение и фамилията ѝ. "Щастлива съм, когато моя да чуя околните и приятелите ", признава изпълнителката. И прибавя, че е признателна на Бог за всичко, което има.

Единственото, за което Богдана не желае да приказва е трагичната гибел на татко ѝ, умрял в лагера "Слънчев бряг " край Ловеч. Това е персонална покруса, фамилна. "Преживявам си я по мой метод, която остави отпечатък вечно в мен ", споделя още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР