Без лекарства остана баща на четири деца, който е болен

...
Без лекарства остана баща на четири деца, който е болен
Коментари Харесай

Запорираха сметката от дарения на болен баща на 4 деца

Без медикаменти остана татко на четири деца, който е болен от рак на гърлото. Причината е, че частен правосъден реализатор е запорирал единствената сметка на фамилията, която се оказва дарителска. Едва след сигнал на NOVA правосъдният реализатор разбра какъв е произходът на парите.

Правният абсурд е, че законът е подобен – първо запор, а по-късно порверка от кое място, на кого и защо са средствата.

Преди четири години обществените лишават Сиси, Михаела и Ивайла от родителите им. За месец бащата Ивайло съумява да си върне децата. Стресът от раздялата с най-милите му същества обаче отключва Кутията на Пандора. Разболява се. Диагнозата – болест на Ходжкин. След новината за заболяването идва и друга – фамилната къща, купена с ипотека, е продадена от правосъден реализатор поради просрочени задължения.

Дълговете се натрупват, до момента в който Ивайло обикаля лечебните заведения в търсене на лекуване. Семейството напуща родния край и се мести чартърен в Перник. Историята на 10-годишната Сиси, която рисува, с цел да избави болния си татко, трогва целия град. Добри хора оказват помощ с дарения на фамилията да оцелее. Събират към 2000 лева Преди дни обаче Ивайло отива до банката и схваща, че дарителската сметка е под запор.

От банката обясниха, че по закон са длъжни да блокират сметката незабавно. В случая произходът на средствата е от дарения и по тази причина по преценка на банката превод няма. Последва писмо с пояснения до правосъдния реализатор. Ивайло не чака неволята и самичък си търси правата.

По закон всяка сметка предстои на запор, а чак по-късно се открива произходът на парите, изясни пред екипа на NOVA правосъдният реализатор. Често се случва дарения да остават блокирани.

Проблемите остават. 700 лева на месец са единствено медикаментите на Ивайло. От страната фамилията получава 140 лева детски надбавки и 140 лева пенсия по болест. Заради болестта Ивайло не може да изкарва пари като строител, оказва помощ бабата на децата. Надеждата е скоро Миглена да стартира работа като санитар в локалната здравна каса.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР