Без Крим - няма победа. Това е позицията, която украинският

...
Без Крим - няма победа. Това е позицията, която украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Без Крим - няма победа

Без Крим - няма победа. Това е позицията, която украинският президент Володимир Зеленски показа в извънредно изявление за СиЕнЕн. 

Докато напъните на Киев са съсредоточени върху възобновяване на територията в южната и източната част на Украйна, Зеленски сподели на Ерин Бърнет от Си Ен Ен, че крайната му цел е да освободи Крим, полуостровът, анексиран от Русия през 2014 година в нарушаване на интернационалното право.

" Не можем да си представим Украйна без Крим. И до момента в който Крим е под съветска окупация, това значи единствено едно: войната към момента не е завършила ", съобщи той.

Говорейки на конференция в Киев в събота, Зеленски сподели, че бунтът на Пригожин е " мощно повлиял на съветската мощност на бойното поле " и може да бъде от изгода за контранастъплението на Украйна.

Путин беше изправен пред най-голямата опасност за властта си от две десетилетия предишния месец, когато ръководителят на паравоенната групировка  " Вагнер " Евгений Пригожин започна временен протест.

" Виждаме реакцията на Путин. Тя е слаба ", сподели Зеленски пред Ерин Бърнет от СиЕнЕн в Одеса в изявление, записано в неделя.

" Първо, виждаме, че той не управлява всичко. Придвижването на Вагнер надълбоко в Русия и завладяването на избрани райони демонстрира какъв брой елементарно е да се направи това. Путин не управлява обстановката в районите.

" Целият този вертикал на власт, който имаше, просто се разпада. "

Някои руснаци приветстваха бойците на Вагнер, докато Пригожин водеше невижданото предизвикателство против престижа на Путин. Видео, геолокирано и доказано от СиЕнЕн, демонстрира овации на тълпи, до момента в който транспортното средство на шефа на Вагнер напуща южния град Ростов на Дон на 24 юни.

Зеленски уточни, че отчетите на украинското разузнаване демонстрират, че Кремъл мери подкрепата на Пригожин и той твърди, че половината Русия подкрепя собственикът на Вагнер и неговият протест.

Интервюто със Зеленски идва в сериозен момент - освен след несполучливото въстание на Пригожин, само че и седмици след бавния напън на Украйна да си върне територията, окупирана от Русия.

Това изпитание беше подложено на натоварен надзор от западните съдружници и в събота американски чиновник сподели на СиЕнЕн, че ръководителят на Централното разследващо ръководство на САЩ (ЦРУ) Бил Бърнс наскоро е посетил Киев и се е срещнал със Зеленски и представители на украинското разузнаване.

Зеленски сподели, че е " сюрпризиран " да види срещата му с Бърнс, публикувана в медиите.  " Моята връзка с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ постоянно би трябвало да е зад кулисите ", сподели той. " Обсъждаме значими неща - от какво има потребност Украйна и по какъв начин Украйна е подготвена да работи.

Бърнс, деец посланик, се трансформира в приближен събеседник в Киев и направи няколко пътувания до Украйна по време на войната.

" Нямаме никакви секрети от Централно разузнавателно управление на САЩ, тъй като имаме положителни връзки и нашите разследващи служби беседват между тях ", сподели Зеленски.

" Ситуацията е много елементарна. Имаме положителни връзки с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ и си приказваме. Разказах му за всички значими неща, свързани с бойното поле, от които се нуждаем.

Бърнс е пътувал до Киев преди протеста на Пригожин, което не е било тематика на разискване, сподели американският чиновник пред СиЕнЕн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР