Без коментари на първите прогнозни резултати от евровота днес, без

...
Без коментари на първите прогнозни резултати от евровота днес, без
Коментари Харесай

След мълчанието в изборната нощ пленумът на БСП ще обсъжда загубата и отговорността във вторник

Без мнения на първите планирани резултати от евровота през днешния ден, без отговори на журналистически въпроси и без самопризнание за изборна загуба - по този начин мина първото и само за довечера изказване на социалисти след края на изборния ден. Според прогнозните данни на " Алфа рисърч " ГЕРБ води пред Българска социалистическа партия с близо 10%.

Пред входа на партийната централа на " Позитано " 20 деведесет секунди приказва ръководителят на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, а зад тила му стояха Крум Зарков и Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутатът Филип Попов. Лидерът Корнелия Нинова не се появи пред медиите.

Утре ще има съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, а за вторник е плануван пленум на необятното управление - Националния съвет, потвърдиха социалисти пред " Дневник ".

От думите на Георги Свиленски се разбра, че към този момент Българска социалистическа партия не приема резултатите от екзит половете на социологическите организации и ще разяснява на следващия ден резултатите от паралелното броене, което сама прави. Какви ще са тези резултати и дали на база на тях Българска социалистическа партия може да изиска анулиране на изборите - не е известно.

На въпроси за оставка на Корнелия Нинова и вдишване на отговорност той сподели: " Чакайте! Моля ви се ".

Според социалисти има опция на пленума във вторник вътрешната съпротива да изиска водачът да поеме отговорност за изборната загуба, въпреки че тя към този момент разгласи, че отговорността ще е точно на Националния съвет, който размести евролистата й. Имало и вид, при който самата Нинова изиска избор на доверие.

На пленума би трябвало да бъде взето и решение за връщането на депутатите от " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание. Те не вземат участие в съвещанията от средата на февруари.

Днес бяха извършени европейски избори. Констатацията, която вършим, е ниската изборна интензивност. Това ни тормози, защото чакахме българските жители да бъдат дейни в днешния ден ", сподели Георги Свиленски в изказване пред медиите.

И без да дава отговор на въпроси, продължи с благодарности: " Искам да благодаря на всички български жители, които упражниха правото си на глас. Искам да поздравя всички български жители, които не се подведоха, които не се поддадоха гласът им да бъде платен, които не се уплашиха от това, че ще бъдат изгонени от работа, които не се уплашиха, че техните деца и внуци ще бъдат оснободени от работа и гласоподаваха за Българска социалистическа партия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (498)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР