Без коли на Витоша от 11.00 до 15.00 часа в

...
Без коли на Витоша от 11.00 до 15.00 часа в
Коментари Харесай

Общинари предлагат удължаване с час забраната за автомобили на Витоша през уикендите


Без коли на Витоша от 11.00 до 15.00 часа в почивните дни, предлага отрасловата общинска комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Временната общинска комисия за разбор на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до Природен парк „ Витоша “ на жители за туризъм, отдих и спорт и разработване на оферти и ограничения за решение на тези проблеми ще предложи като мнение на кмета на столична община Йорданка Фандъкова да се усили възбраната за коли на Витоша през празничните дни в интервала от 11.00 до 15.00 часа.

Към момента възбраната е от 11.00 до 14.00 часа.

От друга страна зам.-кметът по превоза Евгени Крусев заяви, че още от тази събота рейсовете по линия 66, която отива до хижа Алеко, ще бъдат увеличени с един рейс и интервалът на придвижване ще бъде на 30 минути. Автобус 66 потегля от зоопарка. Тази линия е като главен сурогат на въжената линия.

Към момента автобусните линии, водещи до Витоша са 14. „ Ще създадем и осведомителна акция, която да опише на хората кои линии могат да ги отведат до планината. Предвидили сме и аварийни рейсове, в случай че се установи превишен пердах на пасажерите “, разясни още Крусев.

От своя страна ръководителят на отрасловата краткотрайна комисия Елен Герджиков осведоми, че по разпореждане на столичния кмет има предписание на районния кмет на Витоша, да сформира междуведомствена комисия, в която да вземат участие представители от СОС, районната администрация и ДАМТН, която да ревизира на място и да издаде протокол за положението на всички уреди на Витоша. Герджиков написал и писмо до ДАМТН с молба за настояща информация за направените до момента от тях инспекции на оборудванията. „ Убеден съм, че в случай че се откри някаква заплаха от тези уреди кметът ще издаде съответните разпоредби по закон - за укрепване или унищожаване на съответните уреди “, сподели още той.

След всички актуализации да бъде показана презентация в отрасловата комисия за проекта за ръководство на Пирин след, което тя да излезе със мнение, взеха решение още общинските съветници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР