Без клиенти и работа за минимален оборот- така описват ситуацията

...
Без клиенти и работа за минимален оборот- така описват ситуацията
Коментари Харесай

Търговците от „Брезовско шосе” отчаяни – вижда ли се краят на сагата с ремонта?

Без клиенти и работа за най-малък оборот- по този начин разказват обстановката притежатели на предприятия и магазини на „ Брезовско шосе ”. Причината за недоволството на работещите в сектора е забавянето в ремонта на трасето. Вече повече от година компанията строител, археолози и общински чиновници се борят с плана, а сега той е в застой, като работата по довършването на сектора ще започва откакто има провиснал бюджет от Общината за археолозите. Ситуацията обаче предстоящо изнервя пловдивчаните, които стопанисват магазини и предприятия на „ Брезовско шосе ”. По думите на хората казусът с предвижването до работа също е извънредно огромен, поради непрекъснато изменящите се направления на автобусните линии.Така работещите в сектора са принудени да вървят километри пешком, с цел да стигнат до работното си място.
Прочетете още
„ Започва се копка, взимат се пари, затвориха половината Кършиякa и  на всички места е зарязано. Идват в събота за 10 мин и се вършат, че работят. Хората не знаят по кое време е затворено и отворено, не знаят от къде да минават. Обходите са ужасни. Година и половина работим за разноски. Ние сме физически магазин, не сме произвеждане и за нас е значимо да имаме клиенти, само че те се отхвърлят да идват дотук ”. Това разяснява пред кореспондент на TrafficNews  собственик на магазин за мебели, ситуиран в сектора.

Търговката зона, намираща се на „ Брезовско шосе ” също търпи огромни загуби, разясняват притежатели на обекти. По думите им тъкмо, когато сезонната работа би трябвало да тръгне още веднъж, се планува затваряне на сектора. Обходните направления обаче надалеч не успокояват работещите там. „ Отзад оставиха единствено един строшен обходен път, от който хората си разрушиха колите ”, разясняват още. Мъжът счита, че бизнесът му е съвсем изгубен, тъй като задачата е да се притеглят нови клиенти, само че поради обстановката това не е допустимо.



 „ Не сме видели един клиент. Много постепенно се случва всичко, а работим на доста огромни загуби. Имаме хранилища и наоколо до другото място, което ще бъде затворено,  става още по-зле. Тотално объркват нас и клиентите ни, месеци наред с това прекъсване и стартиране на придвижването.Ако не бяха археолозите до момента щеше всичко да е готово ”, разяснява притежател на магазин за детски и бебешки продукти.

Припомняме, че ремонтът стартира още през 2021 година, като секторът беше затворен до края на 2022 година. Тогава ремонтът бе зазимен, а придвижването беше пуснато. Причинта за това станаха откритите археологически находки и неналичието на финансови средства, спомагателни пари за компанията реализатор и неспособност за осъществяване на проучвателни действия през зимата. След разпределяне на планувания бюджет за археолозите, работата по трасето ще започва още веднъж.

За следващото затваряне пред медията ни разяснява и Валя Чолакова, която  е шеф на магазин за железни и пластмасови продукти и такъми за оранжерии, няамиращ се в сектора.

" За следващ път ще работим на загуба. Ние сме мощни преди и по време на лятото, само че нито предходната, нито тази година ни се даде опция да продаваме нещата си, защото всичко беше затворено и жив човек не стъпваше. Положението е доста зле, а да не подхващаме тематиката с превоза.  Ние работим на загуба клиентът като чуе Брезовско шосе не желае да идва до физическия магазин. Имаме и огромен проблем  с доставчиците. Не желаят да идват до тук. Сега с това наново затваряне по какъв начин ще разтоварват, тогава ще бъдем пред закриване ", добави дамата.



TrafficNews се свърза с ръководителя на плана от страна на компанията реализатор ПИМК- Явор Добрвев. Той сподели, че целият сектор, който е без археологията е завършен, само че всичко ще се случва постепенно.

„ Сега проектантите обследват пътното платно, с цел да намерят най-хубавото решение за рехабилитация на целия път. Предполагам, че през цялата година ще работим по този сектор и нещата ще се случват постепенно. Разкопките изискват време, а работата в тази част се чака да стартира в средата на април. Сега чакаме утвърждението на бюджета за археолозите, с цел да може да започва отново активността в зоната. ”

Важното, което посочи за хората Добрев е, че има проект да се асфалтира пътя от бул. „ Северен ” до бул. „ Цар Борис III Обединител ”, като се чака това да стане в границите на месец и половина в случай че проектантите съумеят да го обследват и да възложат на компанията цялото платно, с цел да го създадат и да може правата да бъде пусната  за придвижване.



Медията ни потърси и ръководителя на плана от страна на Общината- Румен Лемберов, който показа, че се чака позволение от археолозите, с цел да се продължи работа по сектора.

" Ще гледаме да работим бързо, с цел да може да осъществим обекта . " Лембарев разяснява, че е допустимо в най-скоро време да бъде отпусната  частична сума от бюджета за археолозите, с цел да се стартира работа по- бързо и към този момент на идващ стадий да бъде получен целият бюджет.

Наблюдаващият археолог  Десислава Давидова счита, че за обстановката сега не са отговорни археолозите. По думите й те имат подготвеност да работят, сега, в който се обезпечи финансирането от страна на Общината. Тя разяснява, че ще се съобразят напълно с метода на работа на компанията реализатор.

„ Нашият график зависи от работната стратегия на самата компания тъй като ние сами не можем да вдигнем част от платното, с цел да проучим изпод под него ”, приключи специалистката.

      

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР