Без клетка срещу свободно отглеждане – и други етикети на

...
Без клетка срещу свободно отглеждане – и други етикети на
Коментари Харесай

Промяна в етикетирането на яйца. Регламент ЕС 2023


Без клетка против свободно развъждане – и други етикети на яйца

Високите цени са засегнали съвсем всяка пътека в супермаркета, само че може би никакво нарастване на цените не е предизвикало толкоз бръщолевене, колкото цената на дузина яйца. Цените са скочили приблизително с 60% през 2022 година, сочи Индексът на потребителските цени. Все отново евентуално има няколко марки яйца във вашия супермаркет на разнообразни цени, обозначени с разнообразни искания. Ако за вас е значимо пилетата да са отгледани навън, да вземем за пример, а яйцата без кафези са по-евтини от яйцата от свободно развъждане, би трябвало ли да отидете за тези, които костват по-малко? Познаването на същинското значение зад тези и други изказвания върху етикетите на яйцата може да ви помогне да извършите верния избор за вас.

Очакват се нови закони за етикетирането на яйцата съгласно Регламент на (ЕС) от 17 август 2023 годиназа допълнение на Регламент (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета във връзка с стандартите за търговия с яйца и за анулация на Регламент (ЕО) № 589/2008 на Комисията



Новите стандарти който са заложени за всички производители може да прочетете на следния адрес:



 

С навлизането на новите наставления всички производители ще би трябвало да преминат към етикетирането на своите артикули и ще забравим за яйцата в картон. ЯНЕВ ПРИНТ ЕООД е производител на етикети които подсигурява висококачествени решения за етикетиране, етикети и машини за слагането на етикетите, маркиране на продуктите и тяхното апликиране.

 



 

ЯНЕВ ПРИНТ ЕООД предлага цветни етикети с разнообразни размери и трудност. Ние можем да прибавим абсолюгно всички добавки към етикета познати на печатарството, като Печат на лепилен пласт  на етикети, Студен щемпел  на етикети, Топъл щемпел на етикети, Релеф и микро релеф на етикети,  Всички типове лакови покрития и други. Печатаме без клишета което прави предпечата на етикета с нулева стойност. Имаме над 900 общоприети щанци за етикети и предлагаме правене на самостоятелни щанци за всеки вероятен размер на етикет. Качеството на етикетите не е единствено от печатния пласт, а и от материалите употребявани за производството на етикета. Всички материали за етикети - хартия и оцветители са създадени в Европа и са с най-високо качество. Предлагаме щемпел на всевъзможен тип и трудност етикети.

Ние предлагаме както общоприети етикети от хартия или Политическа партия, по този начин и многопластови етикети за разнообразни артикули.
МНОГОПЛАСТОВИ ЕТИКЕТИ Многослойните етикети, известни също като peel & (re)seal, multi-ply и ECL (extended content label), могат да включват два пласта (duo label), три пласта (trio label) или четири пласта (quattro label).
Тя понижава отпадъците от опаковки посредством консолидиране на голям брой обособени етикети в един етикет, съдържащ цялата нужна информация на едно място. Широко употребявани в храни, питиета, персонална хигиена, опазване на здравето и разнообразни пазари, изискващи изцяло пространство за показване на регулаторна информация.  Етикетите носят извънредно значима информация за продукта, върху който са сложени. ЯНЕВ ПРИНТ ЕООД предлага етикети с атрактивен дизайн, подобаващи материали и технологий на щемпел, етикетите също по този начин могат да бъдат основен детайл от маркетинга на даден артикул. Съществуват прецизни регламенти за етикетиране на всички артикули, нормативни актове, регламенти особено основани от Европейския съюз може да откриете в нашия уебсайт. Преди да отпечатате Вашите етикети, би трябвало да се запознаете с тези правила. Повече информация може да получите на нашия уебсайт:


 



Многослойните етикети са още наричани многопластови, многолицеви, двуслойни, трилицеви или двулицеви, трислойни етикети, пет слойни етикети направени от самозалепващ материал, нормално и главно от Политическа партия. Етикетите нормално имат 2 или 3 пласта, което разрешава печатане на 3 или 5 страници с информация за продукта, способи на приложимост и други защитни ограничения. Многослойните етикети   съставляват самозалепващи етикети, сложени върху различен самозалепващ етикет. Най-долният пласт съдържа мощно лепило, което придържа целия етикет към продукта. Най-горният (и средният) пласт на тези етикети има особено лепило, което разрешава неведнъж да го отлепите, да прочетете информацията на гърба му и да го залепите наново без изпитание. Многослойните етикети са подобаващи както за плоски, по този начин и за артикули с извити повърхности, шишета, козметични артикули, торове, масла и други. Гъвкавостта на тези многофункционални етикети за неведнъж залепване и отлепване разрешава на производителите да включат огромно количество информация върху дребна повърхност, като по този метод съумява да съблюдава регулативните ограничения за етикетиране и да даде оптимално точна информация на клиента си. 

 
НЕСТАНДАРТНИ ЕТИКЕТИ
Една от тесните специализации на „ ЯНЕВ ПРИНТ “ ЕООД е производството на необятна гама от етикети с ексцентрични приложения. Сред тях са: устойчивите на атмосферни условия етикети, етикети за цветя, самозалепващи етикети, бижутерийни етикети, етикети със особено създадено лепило за сухи и мокри кърпички, водоразтворими етикети с елементарно отстраняем лепилен пласт на етикета, разнообразни двуслойни етикети и многослойни етикети, както и “scratch off ” етикети.

Ние предлагаме и щемпел на етикети за цветя, самозалепващи етикети, бижутерийни етикети, етикети със особено създадено лепило за сухи и мокри кърпички, водоразтворими етикети с елементарно отстраняем лепилен пласт на етикета, разнообразни двуслойни етикети и многослойни етикети, както и “scratch off ” етикети.

Водоразтворими етикети -  идеално решение в случаите когато е нужна краткосрочна идентификация на продукта, защото отстраняването на етикета е съвсем незабавно.
Самозалепващи етикети за бижута – етикети които употребяват се за маркиране и етикетиране на очила, пръстени, обици, гривни, часовници и други

Етикети за цветя - етикети, направени от бял полиестерен материал, с висока гладкост, за маркиране на цветя и шубраци

Етикети за гаци – специфични картонени етикети за маркиране на плодове и зеленчуци, пакетирани в мрежи (гаци)

Многослойни етикети - многопластови етикети, многолицеви етикети, трилицеви етикети, двулицеви етикети  -  етикети подобаващи за включване на повече информация за продукта или указания на няколко езика

Лесно отстраняеми етикети – това са етикети с елементарно отстраняемо лепило, етикети които могат да се отстраняват бързо и без изпитание, като не оставят следи от лепило и не нарушават целостта на продукта и самия етикет.

 

Линкове:



 



 



 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР