Без извеждането на кюрдските бунтовници от сирийския Манбидж и районите

...
Без извеждането на кюрдските бунтовници от сирийския Манбидж и районите
Коментари Харесай

Ердоган посочи условието за териториалната цялост на Сирия

Без извеждането на кюрдските бунтовници от сирийския Манбидж и регионите на изток от река Ефрат е невероятно да се подсигурява териториалната целокупност на Сирия, съобщи Ердоган по време на срещата си с Путин в Сочи.

Президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин договарят при закрити за медиите порти, съобщи Анадолската организация. При откриването на срещата турският водач съобщи, че Анкара е задоволена от позитивния метод на Москва към концепцията за основаване на зона за сигурност в северната част на Сирия. Той добави, че Турция поддържа концепцията за безвредната зона в Сирия в границите на националната сигурност на тази страна.

Ердоган изрази убеденост, че териториалната целокупност на Сирия е невероятно да бъде обезпечена, „ без да бъдат изметени терористите от PYD и YPG от сирийския Манбидж и от регионите на изток от река Ефрат “. /PYD и YPG – Партия на демократичния съюз, клон на кюрдската ПКК в Сирия и Отряди за национална отбрана, бел.ред./. Турският президент означи, че съдействието по въпроса за потреблението на въздушното пространство на сирийския Идлиб би трябвало да обхване и територията на Африн, и зоната на интервенцията „ Щит на Ефрат “.

Ердоган уточни, че би трябвало да се преодолеят пречките за основаването на комисията за подготовка на новата конституция на Сирия и акцентира, че като се има поради позицията на Организация на обединените нации, процесът за образуването на тази конструкция може да бъде приключен в най-кратки периоди.

Руският президент Владимир Путин означи, че страните-гаранти могат да реализират задачите си за Сирия по пътя на дейната и всеобхватна работа, и на консенсуса. „ Благодарение на взаимната ни работа с Турция ние постигнахме забележителен напредък в Сирия. Убеден съм, че дружно с Анкара ние ще дадем нов подтик на разговора сред страните в Сирия “, уточни съветският водач.

Преди тази лидерска среща и още веднъж при закрити за публицистите порти се състояха договарянията на Ердоган и иранския президент Хасан Рухани. От турска страна в нея участваха външният министър Мевлют Чавушоглу, финансовият Берат Албайрак, ръководителят на националната разследваща работа Хакан Фидан, прессекретарят на президента Ибрахим Калън и други Преговорите сред Ердоган и Рухани в санаториума „ Русь “ продължиха малко над час, чака се и тройната лидерска среща, отдадена напълно на Сирия.

Владимир Путин също договаря с иранския си сътрудник и му благодари „ за приноса на Иран в урегулирането на сирийския спор “. „ Ние работим прекомерно с напрежение, прекомерно координирано. Само подобен жанр на работа ще ни донесе мечтаният резултат. Не всички въпроси са решени, само че тристранната лидерска среща в Сочи разрешава да се обсъдят доста аспекти “, уточни Путин, представен от РИА Новости.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР