Без изпълнение на някои условия или без съгласието на представителите

...
Без изпълнение на някои условия или без съгласието на представителите
Коментари Харесай

Косово ще създава армия само след съгласие на малцинствата в страната

Без осъществяване на някои условия или без единодушието на представителите на малцинствените етнически общности в най-младата страна на Балканския полуостров няма да има промяна на Косовските сили за сигурност в войска. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, написа македонското електронно издание „ Локално ".

На въпрос дали НАТО ще се опълчи на основаването на войска на Косово, Столтенберг акцентира, че Алиансът е фокусиран върху събитията и се намира в непрекъснати съвещания с управляващите в Прищина по този въпрос.

„ Изказвам угриженост по отношение на последните начинания за образуване на войска на Косово без осъществяване на нужните условия, по-точно, без единодушието на представителите на малцинствените етнически общности в Косово. Създаването на войската би трябвало да мине през парламентарен развой и би трябвало да бъде в сходство с Конституцията ", безапелационен бе норвежкият политик.

Миналата седмица сходно обръщение до косовските институции насочи и заместник-помощник генералният секретар на НАТО за интервенциите Джон Манза, напомнят от редакцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР