Без изобщо да имам претенция, че съм съм много сръчна,

...
Без изобщо да имам претенция, че съм съм много сръчна,
Коментари Харесай

Малки съвети за чудна великденска украса

Без въобще да имам рекламация, че съм съм доста сръчна, въпреки всичко желая да посветя малко време на празничната украса. Това въпреки всичко е половината от чувството за празник – една добре подредена маса, кошница яйца, които сами сме боядисали,  и ваза с пролетни цветя, могат да компенсират даже поизгорелия козунак или недопеченото агнешко. Но, да се надяваме, че тази година няма да ни се постанова да прибягваме до сходни трикове, а празничната великденска декорация ще служи единствено за наслада на сетивата и за горделивост на креативната натура, която се крие във всяка от нас.

И по този начин, малко хрумвания за великденска декорация, които не лишават доста време и старания, а дават превъзходен резултат...

1. Тайната е в хармонията. Това значи, че е добре да се откри една водеща тематика , на която да подчините декорацията на дома – от украсата на самите яйца, през съда, в който ще ги сложите, до покривката и салфектите. Ако имате да вземем за пример бледолилава празнична завивка, потърсете салфетки в звук, и багра за яйца, която да кореспондира на главния цвят. Накрая наберете или купете букет люляк и лилавият Великден ще завладее дома ви.

2. Обърнете особено внимание на съда, в който ще сложите яйцата . Ако използван малко въображение тук, резултатът може да бъде непредвиден даже за самите нас. Стандартните кори за яйца могат да се събудат за нов живот, в случай че ги боядисате в цвят, който да помогне на яйцата да изпъкнат. За  да не пречи огромната кора по средата на масата, можете да я разрежете на дребни по-малки части и да ги сложите на две-три места. Кошнички, купички, гнезда – всичко може да влезе в приложимост, даже на пръв взор да ви наподобява неуместно...

[[gallery]]

3. Може тази годин да опитате с бели яйца . Да, да – бели яйца. Ефектът от една цветна панделка на точки, върху едно бяло яйце може да бъде обаятелен.

4. Цветята са основни – с изключение на във вазата, можете да ги разположите на стратегически места по масата – вплетени в приборите, върху чиниите, при яйцата –навсякъде.Те придават прохлада, пролет и тържественост на всичко с особена лекост.

5. За боядисването на яйцата – пробвайте друга техника тази година. Аз да вземем за пример от години избирам класическите наситени цветове на общоприетите палитри, само че може би е време за смяна. Декупаж със салфетки, рисунка с бои, фолио, с което да ги обвиете, панделка на точки – разновидностите са безчет. 

Да опитвам!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР