Без изненади, след като със 115 срещу 79 гласа италианският

...
Без изненади, след като със 115 срещу 79 гласа италианският
Коментари Харесай

Сенатът на Италия подкрепи правителството на Джорджа Мелони

Без изненади, откакто със 115 против 79 гласа италианският Сенат гласоподава избор на доверие на държавното управление на Джорджа Мелони, водач на партия " Италиански братя ".

Също като речта си пред Камарата на депутатите, Мелони се опита да се дистанцира от облика на ултрадесен политик, който е непосредствен до Русия. Тя съобщи безапелационна поддръжка за Украйна.

 
В Украйна се води нападателна война, която не можем да приемем. Не мога да я приема, тъй като постоянно съм защитавала правилото на самозащита... Мирът се реализира посредством поддръжка на Украйна, да има право да се отбрани. Това е единствената опция, която имаме, само че се надяваме двете страни да намерят пътя към договарянията.
Джорджа Мелони, министър председател на Италия

Мелони заявява поддръжката си за Европа и за оставането на Италия в интернационалните съюзи, само че наред с това разгласи оферти за смяна на някои правила, като да вземем за пример Пакта за напредък и непоклатимост на Европейски Съюз, който дефинира по какъв начин страните членки да се грижат за стабилността на обществените финанси.

Вторият и финален избор на доверие приключва конституционния развой по сформиране на държавно управление, отпред на което за пръв път в историята на републиката застана жена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР