Без играчи от Евролигата - така изглежда последният състав на

...
Без играчи от Евролигата - така изглежда последният състав на
Коментари Харесай

Испания обяви състава и вдигна шансовете на Везенков да играе за България

Без играчи от Евролигата - по този начин наподобява последният състав на Испания за идните международни квалификации.

Президентът на локалната баскетболна федерация Хорхе Гарбахоса показа, че е водена страхотна борба с Евролигата и ФИБА, само че в последна сметка за положителното на играчите, първичният лист с извикани е бил изменен.

Отсъствието на националите от Барселона, по-специално на Виктор Клавер в състава на Испания внезапно подвига възможностите Александър Везенков да бъде освободен и да играе за България след по-малко от седмица.

Първоначално, по информация на GONG.BG, се смяташе, че в случай че Клавер бъде привикан за Испания, Везенков ще би трябвало да попълня мястото в Барса. Отсъствието на Клавер от листата на Сержо Скариоло обаче евентуално ще направи българина още веднъж непотребен при каталунците, откакто към този момент пропусна 6 мача.

Затова в този момент вероятността Везенков да получи позволение от Барса и Сито Алонсо и да се причисли към лагера на България наподобява доста добра.

Иначе в групата на Испания няма доста известни имена, като има много играчи на Гран Канария, Естудиантес, Тенерифе и Сарагоса, а единственият легионер е Кино Колом от Уникс Казан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР