Без хронични заболявания, на 50-години – 92 дни на апаратно

...
Без хронични заболявания, на 50-години – 92 дни на апаратно
Коментари Харесай

Мъж оживя след 99 дни престой в болница и над три месеца на апаратно дишане

Без хронични болести, на 50-години – 92 дни на апаратно дишане и в последна сметка към този момент изписан – това е историята на пациент на болница " Токуда ".
Човекът е пристигнал по Никулден в болничното заведение, като към този момент е бил с дихателна непълнота и признаци на ковид от 10 дни, описа доктор Николай Увалиев, шеф на КОВИД отделението и реанимацията на болничното заведение. По думите му, той е бил с 85% увреда на белите дробове. Увреда над 30% се смята за доста рискова. Смъртността при слагане на вентилация в международен мащаб се движи сред 40 и 80%.
 Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид
Проф. доктор Мирослава Кортенска - сценичен критик, културолог и медиен специалист, учител в катедра „ Кино, телевизия и театър&l...
Лекарят уточни, че мъжът е бил интубиран няколко дни след приема, само че даже тогава дишането е било мъчно, което е наложило той да лежи по стомах 16-20 часа. След това е приложено изчистване на цитокини от кръвта. Използвана е и озонотерапия.
" Няма лекуване, което да е единствено с един медикамент ", уточни пред Нова телевизия Увалиев. Той описа и, че са употребени медикаменти, с цел да може пациентът " да одобри " апарата за дишане.
Пациентът към този момент е изписан и е у дома – на 99-тия ден от приема. А доктор Увалиев съобщи, че опциите за банкет в " Токуда " поради ковид са изчерпани.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР