Без храна не може да оцелее. В същото време добре

...
Без храна не може да оцелее. В същото време добре
Коментари Харесай

Двойки храни, които са неочаквано добра комбинация

Без храна не може да оцелее. В същото време добре знаем, че има артикули, които не е добре да се комбинират, тъй като водят до мъчно храносмилане и проблеми.
Но има и храни, които са вкусни сами по себе си, само че в случай че ги комбинирате вярно по двойки, ще можете да усвоите по-пълноценно хранителни им субстанции.

Домати и черен дроб
Липсата на желязо в организма може да докара до общо неразположение, отмалялост, занимателен метаболизъм и проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Черният дроб е богато на желязо, а то се усвоява най-добре в комбиниране с витамин С. Тук идват на помощ доматите - те съдържат аскорбинова киселина.

Ябълки и мрачен шоколад
Тази композиция не може да се смята за обичайната, само че си коства да се опита, тъй като ензимът катехол, който се съдържа в ябълките и кверцетина, който е антиоксидант, дружно вършат чудеса: укрепват имунната система, подтикват интензивността на мозъка, усъвършенстват сърдечната активност и укрепват кръвоносните съдове. Дори понижават риска от рак.

Овесена каша и прясно изцеден портокалов сок
Овесената каша и портокаловият сок са отличен източник на феноли. Това значи, че те усъвършенстват действието на храносмилателната система и оказват помощ да се отървете от токсините.

Свинско и брюкселско зеле
Свинското е прекомерно мазно, с цел да се употребява всеки ден. Въпреки това, месо съдържа селен, който потиска растежа на раковите кафези. Сервирайте свинското с брюкселско зеле, което съдържа органичното вещество сулфорафан, повишаващо успеваемостта на селена до 13 пъти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР