Без голове в Риека, Лукаку герой за БелгияОтборите на Хърватия

...
Без голове в Риека, Лукаку герой за БелгияОтборите на Хърватия
Коментари Харесай

Без голове в Риека, Лукаку герой за Белгия

Без голове в Риека, Лукаку воин за Белгия
Отборите на Хърватия и Англия приключиха наедно 0:0 в среща от шампионата Лига на нациите, играна пред празните трибуни на стадион,,Руйевица “ в Риека. Домакините изтърпяват наказване от два мача поради издълбана в терена свастика в квалификационния дуел за Евро 2016 сред Хърватия и Италия през юни 2015 година. Мачът бе повтаряне на полуфинала сред,,шахматистите “ и,,трите лъва “ на Световното състезание в Русия, където възпитаниците на Златко Далич обърнаха резултата и се класираха на първия си край на Мондиал, където в следствие изгубиха от Франция.

Първото полувреме не предложи кой знае какъв брой голови положения пред двата тима. Удар на Иван Перишич бе блокиран от бранител на Англия в 19-та минута, а в 43-та пристигна и най-хубавата обстановка за гол пред някои от двете порти. Центриране от ъглов удар на Джордан Хендерсън бе засечено от Ерик Дайър, само че топката срещна страничната греда на вратаря Доминик Ливакович.

Втората част стартира със избавяне на Джордан Пикфорд след нов шут на Перишич, а малко по-късно гредата още веднъж спря отбора на Гарет Саутгейт, откакто изстрел с глава на Хари Кейн откри напречния дирек на хърватската врата. Гостите продължиха да бъдат по-добрия тим на терена и Маркъс Рашфорд пропусна на два пъти да донесе триумфа на,,трите лъва “. В 74-та минута гол на Кейн бе анулиран вярно поради засада, а десетина по-късно дебют с националната фланелка направи 18-годишният младеж Джейдън Санчо.
 Лукаку се трансформира в воин за Белгия с двата си гола. Лукаку се трансформира в воин за Белгия с двата си гола. / БГНЕС
В различен дуел от Лигата на нациите Белгия се добра до сложен триумф с 2:1 над коравия тим на Швейцария. В воин за домакините се трансформира нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку, който осъществя и двете попадения за минималната победа.

Гостуващият състав устоя първото полувреме на офанзивите на съперника. Еден Азар, Яник Караско и Лукаку не откриха задачата, само че през втората част швейцарската защита капитулира след точната намеса на Лукаку в 58-та минута. Голът успокои възпитаниците на Роберто Мартинез и бронзовите медалисти от Световното състезание в Русия бяха осъдени. Марио Гавранович изравни резултата в 76-та минута, само че,,кръстоносците “ не съумяха да удържат за равенството. Отново Лукаку пет минути преди края на срещата хвърли в възторг почитателите с победното попадение за,,червените дяволи “.

Това бе и втори триумф за Белгия в шампионата Лига на нациите след класическото 3:0 против Исландия на старта на конкуренцията. Именно Исландия приема Швейцария вкъщи във вторник в различен мач от шампионата. Ето и останалите резултати от вечерта:

Група 2, Лига C:

Естония – Финландия 0:1

Гърция – Унгария 1:0

Група 2, Лига D:

Беларус – Люксембург 1:0

Молдова – Сан Марино 2:0

Група 3, Лига B:

Австрия – Северна Ирландия 1:0/ БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР