Без драстичен ръст на туристите в София. Това показват данните

...
Без драстичен ръст на туристите в София. Това показват данните
Коментари Харесай

В края на европредседателството: Без особен ръст в туристите, посетили София

Без фрапантен растеж на туристите в София. Това демонстрират данните в края на българското европредседателство.

Над половин милион туристи са били в столицата от януари до май, демонстрира статистиката на общината. По-голямата част от тях са чужденци. Според статистиката нарастване има, само че не сензитивно.

Чуждите туристи по отношение на година по рано са едвам с 5 на 100 повече. Най-много са гостите от Италия, Гърция, Германия, Англия и Израел.

Заведенията на централния бул. „ Витоша” посрещат младите туристи. Някои са на ергенско празненство – като Том, който споделя, че е избрал София поради питейните заведения и заведенията за хранене.

Шауви Лавив пък е от Израел и е пристигнал у нас със фамилията си, с цел да види нова дестинация. Харесват и храната, и цените.

От началото на европредседателството у нас са пристигнали над 30 хиляди делегати и към 5 хиляди публицисти.

„ Веднъж бил ръководител, който и да град, в идващите години има взрив на пътуванията, тъй че резултатът от председателството, несъмнено, че ще продължи и по-нататък. Още повече, че София е международна столица на спорта, а следващата година Пловдив е европейска столица на културата”, уточни Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Общината регистрира, че туристите в града поради европредседателството са даже повече от публично оповестените. Причината е, че статистиката обгръща единствено гостите в записаните туристически обекти, а има и други.

„ Говорим за седмично наемане на жилища, за обособени нощувки. Смятаме, че в София работят минимум няколко хиляди такива обекта, а статистиката това не го регистрира”, посочи Тодор Чобанов, зам.-кмет по просвета.

Нискотарифните авиопревозвачи също оказват помощ за увеличението на туристите. От началото на годината летището всеки месец отбелязва растеж на пасажерите - сред 4 и 8 на 100.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР