Без допълнителни такси при резервации на хотели или самолетни билети,

...
Без допълнителни такси при резервации на хотели или самолетни билети,
Коментари Харесай

Прекрасна новина! Махат допълнителни такси при плащане с дебитни и кредитни карти в рамките на ЕС

Без спомагателни такси при резервации на хотели или самолетни билети, както и при извършване на покупки в интернет от задгранични търговци. Евродиректива не разрешава спомагателното таксуване при заплащане с дебитни или кредитни карти в границите на Европейския съюз, оповестява bTV.

У нас такси при заплащане с банкови карти не се начисляват, само че това не важи, в случай че употребяваме картата си за покупко-продажби зад граница.
 банкови такси
От Еврокомисията са пресметнали че годишно 550 млн. евро губят потребителите под формата на такива такси.

Често при покупка на самолетен билет с карта от непозната самолетна компания да речем за полет от Лондон до Ню Йорк с изключение на билета най-после се оказва че изискуем и спомагателна такси.
 банкови такси
Същото важи, в случай че купуваме артикули онлайн от търговци зад граница. Таксата може да е закрепена или пък % от цената на стоката.
 банкови такси
Допълнителните такси, които банките взимат поради това, че теглим пари в брой от банкомати зад граница, също би трябвало да отпаднат. Колкото плащаме в границите на България за изтегляне от непознат банкомат, толкоз би трябвало да плащаме, в случай че се нуждаем от пари в чужбина.

Според финансисти обаче опитите на Брюксел да постави юзди и на търговците, и на банките единствено ще доведат до там те да търсят различен метод, с цел да си обезпечат сумите, които до момента са събирали от такси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР