Без диалог с Русия ще бъде невъзможно разрешаването на какъвто

...
Без диалог с Русия ще бъде невъзможно разрешаването на какъвто
Коментари Харесай

Макрон отбеляза ключовата роля на Русия за стабилизиране на ситуацията около Украйна

Без разговор с Русия ще бъде невероятно разрешаването на какъвто и да е спор, в това число стабилизиране на обстановката към Украйна, сподели френският президент Еманюел Макрон.

„ Ако откажем разговор с Русия, ще бъде невероятно да се позволи какъвто и да е спор. Защото в този случай ще позволим на други да приказват от наше име, заради което няма да можем да допринесем за нашата групова сигурност “, сподели френският водач в изявление за Le Journal du Dimanche, оповестява RenTV.

Макрон акцентира, че неговото мнение се удостоверява от утежняването на обстановката в района след отхвърли на Европа да бъде хазаин на срещата на върха ЕС-Русия. Еманюел Макрон и в този момент някогашният канцлер на Германия Ангела Меркел приказваха за нуждата от среща в този формат.

По-рано стана известно, че френският президент Еманюел Макрон има намерение да посети Русия на 7 февруари и да отиде в Украйна на 8 февруари.

Предполага се, че съветският президент Владимир Путин на идната среща с Макрон в Москва ще приказва главно за обстановката към Украйна.

В четвъртък, по самодейност на френската страна, съветският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с френския си сътрудник, по време на който държавните глави разискаха въпроси, свързани със обстановката към Украйна и договарянията на Москва със Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност. Лидерите на двете страни се договориха и за по-нататъшни контакти.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР