Без дебати, с пълно единодушие и в спешен порядък парламентът

...
Без дебати, с пълно единодушие и в спешен порядък парламентът
Коментари Харесай

Парламентът окончателно одобри управителят на НЗОК да може да увеличи заплатите

Без диспути, с цялостно единогласие и в незабавен порядък Народното събрание единомислещо одобри на първо и второ четете изменение в Закона за бюджета на НЗОК, с което се дава позволение на шефа на Касата да усили заплатите на чиновниците в нея. По-рано през днешния ден и в парламентарната комисия по бюджет и финанси.

В закона е записано, че шефът на НЗОК в период до 10 август 2022 година дефинира еднократно нов размер на самостоятелните съществени месечни заплати на чиновниците на НЗОК, повишен с идентична числова стойност за всеки чиновник, без да надвишава оптималния размер на главната месечна заплата за съответното равнище и степен, считан от 10 юли 2022 година, в границите на разноските за личен състав, планувани в бюджета на НЗОК за 2022 година

Припомняме, че с актуализацията на бюджета на Касата бяха планувани в допълнение 6, 1 млн. лева за разноски за личен състав. Средствата са нужни за увеличение на главните месечни заплати на чиновниците на НЗОК по отношение на новите действия по администриране на процесите, свързани с договаряне, разпределяне, възнаграждение, даване и надзор на помощните средства, съоръжения, уреди и медицински произведения (ПСПСМИ) за хора с увреждания и увеличението със 100 спомагателни щатни бройки.

Заради неналичието на този текст в ЗБНЗОК беше шефът на Касата да го предложи на Надзорния съвет, който да вземе решението, или да се чака Постановление на Министерския съвет, с което да се разпореди на Касата това нарастване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР