Без дебати парламентът отхвърли декларациятаЧетирима от ПП отсъствахаПрезидентът има седем

...
Без дебати парламентът отхвърли декларациятаЧетирима от ПП отсъствахаПрезидентът има седем
Коментари Харесай

Празна папка връща Денков на „Дондуков“ 2

Без диспути Народното събрание отхвърли декларацията
Четирима от Политическа партия отсъстваха

Президентът има седем дни да реши на кого да връчи третия мандат

Празна директория ще върне при започване на седмицата претендентът за министър председател на Политическа партия Николай Денков. Пред президента Румен Радев той ще разгласи, че вторият мандат е несполучлив.

Без диспути, за минути Народното събрание отхвърли декларацията на “Продължаваме смяната ” с четири съществени целта и опит за стратегия в няколко сфери.

Едва 63 гласа “за ” събра въпросната декларация на Политическа партия. В зала бяха 49 от депутатите на Кирил Петков и Асен Василев, от “Демократична България ”, които поддържаха документа, отсъстваха шестима.

Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ” се въздържаха, а ГЕРБ и “Възраждане ” бяха срещу.

“Не е работа на втората политическа мощ да ръководи. Работа е да е градивна съпротива. В момента неспособността на ГЕРБ да образуват кабинет докара до това, че трябваше втората мощ да предлага управническа визия ”, съобщи след неуспеха Асен Василев.

„ Декларацията беше един опит на Политическа партия да се потърси по-широка поддръжка. По-важното за мен е, че Народното събрание очевидно се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене ”, разяснява президентът Румен Радев, който даде обещание, че в законовия - седемдневен период, ще избере третата партия и ще и връчи мандат за сформиране на държавно управление.
Вицепрезидентът Илияна Йотова от Калофер: Никой няма право да си присвоява думата „ смяна “


Вицепрезидентът Илияна Йотова беше в Калофер във връзка 175 година от рождението на Христо Ботев.

“Никой няма право да си присвоява думата “промяна ” и да я закичва в името на своята политическа групировка, тъй като смяната е развой, който би трябвало да обхване всички нас, няма изключения ”, разяснява от Калофер вицепрезидентът Илияна Йотова.

“Песимист съм, че ще има устойчиво държавно управление с третия мандат. Ако има, то ще бъде с доста краткотраен темперамент, с детайли на задкулисие, с доста сделки посред им, с разнообразни взаимни отстъпки и политически отстъпки ”, разяснява вицепрезидентът.

Йотова бе безапелационна, че “скандалите и насъскванията сред персони и партии в Народното събрание обезверяват хората и ги карат да си останат по домовете. Всички партии се кълнат, че са диалогични, само че разговорът е инструмент. Важното е с какви цели ще бъде реализиран ”, сподели вицепрезидентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР