Без дебати, но с пълно единодушие Комисията по бюджет и

...
Без дебати, но с пълно единодушие Комисията по бюджет и
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие без дебати промените за гледане на дете под карантина

Без диспути, само че с цялостно единогласие Комисията по бюджет и финанси поддържа Законопроекта на депутата от „ ИТН “ Силви Кирилов за изменение на Закона за здравето, с което се регламентира гледането на крепко дете по време на карантина.

Със законопроекта се предлага „ гледане на крепко дете, върнато от детско заведение заради карантина в заведението “ да бъде сменено с „ гледане на крепко дете до 12-годишна възраст, върнато от детско заведение или учебно заведение, заради карантина на заведението или на учебното заведение, или на обособена група или клас в него, или заради карантина на детето “, като се вършат и съответните промени в Кодекса на труда и в Кодекса за общественото обезпечаване.

Доц. Кирилов разясни, че поради мненията на Министерството на финансите и на Националния застрахователен институт, внася публицистична корекция законът да влезе в действие от 1 януари 2023 година, с цел да бъдат обезпечени нужните средства в сходство с процедурите и наредбите на Закона за обществените финанси.

Законопроектът е подсилен на първо четене и в Комисията по опазване на здравето, а позитивни мнения са получени от БЛС и от Министерство на здравеопазването.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР