Без дебати и почти единодушно Народното събрание прие отчета на

...
Без дебати и почти единодушно Народното събрание прие отчета на
Коментари Харесай

Депутатите приеха отчета на прокуратурата за 2019 г. без дебати

Без диспути и съвсем единомислещо Народното събрание одобри доклада на прокуратурата за 2019 година При представянето на акцентите от отчета основният прокурор Иван Гешев даде поръчки за законодателни оферти в наказателното произвеждане и открои като свои цели битката с битовата престъпност и гонене на закононарушенията на пътя.

„ Продължава да има чувството за неправда и за това, че има лица, които са недосегаеми от закона “, съобщи обвинител №1 от трибуната на Народното събрание, само че регистрира опазване на позитивната наклонност на спад на върнатите каузи.

Гешев пое уговорката на прокуратурата до месец да внесе експертни оферти за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, „ свързани с закононарушенията по работа, същинските корупционни закононарушения, подкупа в частния бранш “. Битовата престъпност ще е в обсега на прокуратурата и в бъдеще, както и така наречен транспортни закононарушения.

„ Не смятам, че увеличението на наказателната отговорност би решило казуса, който обрисувах. Тук става въпрос за комплекс от промени освен в Наказателен кодекс, а за наказания с финансов темперамент “, уточни Гешев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР