Без дебати депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното

...
Без дебати депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното
Коментари Харесай

Румен Радев не е на себе си от бяс! Депутатите му нанесоха жесток удар с решението, което взеха

Без диспути депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното събрание наново одобриха Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт.
Народните представители гласоподаваха с 13 гласа „ За “, 2 гласа „ срещу “ и 1 глас „ въздържал се “, с което законотворците преодоляха ветото на президента.
Припомняме, че във вторник президентът Румен Радев наложи несъгласие над Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ), признат на 21 юли 2023 година С него се вкарват промени в системата за инцидентен асортимент на арбитър по механизма за следствие на основния прокурор и се регламентира спомагателен период от 6 месеца за избор на нов състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), предава news.bg.
Също във вторник парламентарните групи на Движение за права и свободи, ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ внесоха законопроекти за промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашно принуждение, които плануват домашното принуждение да се санкционира и при интимна връзка, а наказванията за причиняване на лека и междинна телесна щета да бъдат увеличени. Повод за препоръчаните промени са следващите случаи на принуждение над дами, най-драстичният от които е зверството в Стара Загора над 18-годишната Дебора. В тази връзка ръководителят на Народното събрание Росен Желязков свика изключително съвещание на Народното събрание на 7 август за първо гласоподаване импортираните законови промени и ново разискване на Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт. Затова и Правната комисия се събра през днешния ден да прегледа текстовете преди парламентарната сесия.
По рано денем комисията одобри препоръчаните промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР