Без дебат парламентът прие бюджета на държавните агенции и комисии

...
Без дебат парламентът прие бюджета на държавните агенции и комисии
Коментари Харесай

Парламентът прие бюджета на държавните агенции и комисии


Без спор Народното събрание одобри бюджета на държавните организации и комисии за следващата година. Единствено бюджетът на ЦИК, поради въвеждане на машинно гласоподаване, провокира разногласия в залата.

ЦИК получава 4,9 млн. лева

Разходите на Централната изборна комисия (ЦИК) за 2019 година възлизат на 4,9 млн. лева За личен състав са планувани 3,8 млн. лева, а за финансови разноски – 200 хиляди лева, съобщи Фокус.

Парламентът отхвърли предлагането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители разноските на ЦИК да се усилят с 50 млн. лева, поради
въвеждането на машинното гласоподаване. През идната година са планувани избори за членове на Европейски парламент и локален избор. По време на дебатите зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев уточни, че в случай че ръководещите не манипулират избори, би трябвало да обезпечат 50 млн. лева за
машинно гласоподаване, каквото беше и предлагането на Българска социалистическа партия. Председателят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов уточни, че с машините нито се икономисва време, нито се отстраняват рисковете за операция на вота.

Според „ Обединени патриоти “ може и президентският избор да е бил манипулиран, тъй като не е имало машинно гласоподаване. От Движение за права и свободи молиха дебатът за бюджета на ЦИК да не се трансформира в спор „ за “ или „ срещу “ машинното гласоподаване, защото има консенсус, че то би трябвало да бъде въведено в цялостен размер.

ДАНС и КЗД

Приходите в бюджета са в размер на 200 хиляди лв., над 166 хиляди лв. от тях ще
дойдат от санкции, наказания и наказателни лихви. Разходите са 115, 6 млн. лв.. За личен състав в Държавна организация „ Национална сигурност “ страната отпуска 101,7 млн. лв..

13,6 млн. лв. е оптималният размер на новите отговорности за разноски,
които могат да бъдат насъбрани през 2019 година

Депутатите одобриха и бюджета на Комисията за отбрана от дискриминация през идната година. Разходите са в размер на над 2,7 млн. лв., по-голямата част от тях ще се разходват за личния състав. Беше признат бюджетът и на Комисията за отбрана на персоналните данни. Приходите в бюджета са 100 хиляди лв., цялата сума се образува
от санкции, наказания и наказателни лихви. Разходите са малко над 2,9 млн. лв.. 1,9 млн. лв. от тях са разпределени за личен състав.

КПКОНПИ

Приходите в бюджета от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество са 40 хиляди лв., цялата сума ще пристигна от санкции, наказания и наказателни лихви.

Разходите са в размер на над 20,4 млн. лв., от които 14 млн. лв. са за личния състав на комисията.

НСО

Парламентът одобри и бюджета на Националната работа за защита през 2019 година. Приходите са 300 хиляди лв., а разноските 40,4 млн. лв.. За личен състав страната отпуска 35,2 млн. лв..

Национален статистически институт

Беше утвърден и бюджетът на Националния статистически институт.

Приходите са 950 хиляди лв., а разноските 23,8 млн. лв.. 16,4 млн. лв. са средствата за личен състав в Национален статистически институт през 2019 година. В пленарна зала беше признат и бюджетът на Комисията за защита на конкуренцията. Приходите в бюджета са 6 млн. лв., 4 млн. лв., от които от държавни такси. Над 4,9 млн. лв. са разноските на комисията. 4 млн. лв. са средствата за личен състав.

КЕВР

Народното събрание одобри бюджета на Комисията за енергийно и водно контролиране за идната година. Приходите в бюджета са 12 млн. лв., 11,8 млн. лв. се
образуват от държавни такси. Над 8,1 млн. лв. са разноските на КЕВР. Над 6 млн. лв. са разпределени за личния състав.

Съвет за електронни медии

Депутатите утвърдиха и бюджета на Съвета за електронни медии. 1,2 млн. лв. са приходите, а над 1,6 млн. лв. са разноските.

Над 1,2 млн. лв. са разпределени за личния състав в Съвет за електронни медии. Приет беше и бюджетът Комисията за финансов контрол през 2019 година. 20,7 млн. лв. са приходите. 18,4
млн. лв. са разноските. Над 11,9 млн. лв. от тях са за личния състав на комисията.

/vevesti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР