Без дебат Народното събрание прие промените в Закона за хазарта,

...
Без дебат Народното събрание прие промените в Закона за хазарта,
Коментари Харесай

Парламентът прие държавния монопол върху лотариите

Без спор Народното събрание одобри измененията в Закона за хазарта, съгласно които лиценз за образуване на лотарийни игри да може да бъде публикуван единствено на страната. Частните лотарийни игри ще бъдат закрити без временен интервал, от деня на влизане в действие на закона, който бе импортиран от Валери Симеонов

Депутатите оставиха редица неясноти в текстовете за това какво следва от смяната. Няма спомагателна отбрана за играчите с огромни облаги от частните
лотарии, които съгласно разпоредбите би трябвало да получат парите си на вноски за 10 или 20 години. По неофициална информация това са над 40 души.

В бъдеще държавното тото ще може да продава билети в личните си пунктове или като наема обособени щандове в огромни търговски обекти или по-малки будки и лавки, на които би трябвало да има табела "
лотария " и продавач на контракт с тотализатора.

От управлението на " Български състезателен тотализатор " се оплакаха, че това значи да вършат по-големи разноски за разпространяване по отношение на в този момент, когато 2/3 от продажбите им са против комисиона за търговеца. Това ги освобождава от пари за наем и заплати.

Междувременно, ГЕРБ и " Обединените патриоти " оставиха в действие нападателната реклама на
хазарт по всички типове медии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР