Без дебат и въпроси Комисията за атестирането и конкурсите единодушно

...
Без дебат и въпроси Комисията за атестирането и конкурсите единодушно
Коментари Харесай

Без дебат Комисия отвори магистрала на Гешев за главен прокурор

Без спор и въпроси Комисията за атестирането и състезанията единомислещо одобри, че единственият номиниран за основен прокурор - актуалният заместител на Сотир Цацаров Иван Гешев има високи професионални качества за заемане на поста Обвинител номер едно, заяви БНР.
В отчета на Комисията изчерпателно беше разказана кариерата на Гешев от завършването му на Академията на Министерство на вътрешните работи, през помощник-следовател, редови прокурор, началник на спецпрокуратурата, до заместник-главен прокурор.

Беше оповестена статистика, обвързвана с прокурорските му актове, както и получените във Висшия правосъден съвет позициите за номинацията му. Сред причините им е, че след обвинителни актове на Гешев са били наказани 233-ма души. Данните са за интервал от 10 година

След гласуването заместник-главният прокурор разяснява: " Тези, които чакат някакво компрометиране на процедурата посредством резултатите ми като редови прокурор и следовател, най-вероятно ще останат разочаровани. Така че ги поучавам да не си губят времето и да се насочат към други сегменти на своята активност "

Комисията по атестирането и състезанията е 12-членна. В нея има както членове на Прокурорската гилдия, по този начин и магистрати. Горе-долу за към 50 минути завърши всичко с 40-минутен отчет, който показа ръководителят на Комисията Даниела Машева и в който се наблюдава професионалната кариера на Иван Гешев, актовете, които е произнасял, и се подчертава на поддръжката, която е получил от разнообразни институции, само че най-много от средите на прокуратурата.

Утре Иван Гешев ще мине през същата процедура, само че пред Етичната комисия, която би трябвало да се произнесе по неговите етични качества.

След като чу заключението на Комисията по атестиране и състезанията, Гешев разяснява, че тези, които са очаквали да образуват своята позиция въз основа на откритото към неговата професионална кариера, явно ще бъдат разочаровани и вместо да си губят времето, по-добре " да насочат своите старания към други сегменти на своята активност ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР