Без да знаят, че раците, омарите и различни видове морски

...
Без да знаят, че раците, омарите и различни видове морски
Коментари Харесай

Как да ядем раци и други морски дарове

Без да знаят, че раците, омарите и разнообразни типове морски блага е възможно да се употребяват с ръце, доста хора вършат мъчителни опити да ги ядат благодарение на вилица и нож.

Ако морските блага са приготвени по този начин, че за потреблението им са нужни специфични принадлежности, те ще ви бъдат поднесени. Това са специфични щипки, вилица за омари и нож за раци.

Ако ви сервират раци, би трябвало да ги хванете с една ръка за главата, а с другата да свиете края на опашката. От това черупката се пропуква и елементарно може да се изяде месото от опашката.

При потреблението на стриди не са нужни принадлежности, в случай че черупките им авансово са отворени. Ако са поднесени неотворени, те се отварят със специфична вилица.

Отворените черупки на стридите се сервират върху ситно счукан лед. Черупката се поставя в лявата ръка, стридата се вади благодарение на дребна виличка, топва се в специфични сосове и се поставя в устата, без да се реже или отхапва по малко.

Много хора обичат да употребяват стриди, напръскани с лимонен сок. Допустимо е да поднесете към устата си отворената раковина на стридата и да изсмучете наличието й.

 по какъв начин се ядат морски блага

Ако ви сервират омар с неотчупени щипки, би трябвало да ги отчупите постепенно и последователно, в противоположен случай рискувате да се залеете със сока от тях.

Но на множеството места омарите се сервират подготвени за консумация и ще ви е нужна единствено специфична вилица за омари – с кукичка най-после, която служи за добиване на месото от щипките. С помощта на тази вилица се изгребва и месото от опашката – първо от единия край, след това от другия.

Едрите скариди се разрязват благодарение на вилица, като леко се придържа чинията с лявата ръка. В не изключително публична конюнктура е възможно да набодете скаридата на вилица и да отхапвате късчета от нея.

След потреблението на морски блага се сервира купичка с вода, в която да изплакнете пръстите си. След като потопите пръстите си в купичката, би трябвало да попиете влагата със салфетка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР