Без да ви минава през ума, че някакви различни мерки

...
Без да ви минава през ума, че някакви различни мерки
Коментари Харесай

Борисов отхвърля ограниченията, болниците в редица градове са пълни

" Без да ви минава през мозъка, че някакви разнообразни ограничения към сегашния миг са нужни. Никакви КПП-та, никакви ограничавания ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в сряда при започване на съвещанието на Министерския съвет на фона на покачването на броя на инфектираните с ковид до 785 за денонощие.

" Това, което сме приели все още, е премного, само че би трябвало да се съблюдава. Дистанция, стерилизация и внимание от всеки да не се болести ", добави Борисов.

Правителството отпусна 2.1 млн. лв. за попълване на запасите от антивирусния препарат Ремдесивир, който редуцира времето за възобновяване от инфекцията при множеството пациенти. По информация на здравния министър седмичната консумация на препарата в България е 476 флакона. В момента в страната има 1779 флакона и се възнамерява доставката на още 2500

На фона на решението на Борисов за опазване на сегашните демократични ограничения от доста места в страната идва тревожна информация за запълнени места в лечебните заведения и липса на лекари.

Инфекциозното поделение на болничното заведение в Бургас към този момент е запълнено. " Персоналът ни е малко и всички са безпределно изтощени. Медицинските сестри са шест. На помощ пристигнаха няколко от частни лечебни заведения, само че това отново не е задоволително. Повечето от сътрудниците са на ръба и има заплаха да изоставен. При нас идват главно тежко заболели пациенти ", сподели пред Нова тв доктор Ростислава Кръстева, която е заместник-началник на отделението по инфекциозни заболявания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР