Без да се състави правителство, нищо не може да се

...
Без да се състави правителство, нищо не може да се
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Без да състави правителство, нищо не може да се случи

Без да се сформира държавно управление, нищо не може да се случи. Това сподели в ефира на Иван Сотиров, някогашен депутат, а в този момент ръководител на Гражданско съдружие " Достойнство, отговорност, морал “, по отношение на политическата рецесия в страната.

" Трябва да се даде сериозен небосвод за болшинство с ясно написани политически цели и явен ангажимент на партиите, които вземат участие в него, с цел да може да бъде осъществена каквато и да е смислена законодателна промяна. Абсурдно е депутатите да се събират за няколко седмици или месец, с цел да одобряват няколко закона. Това е цялостна деградация на парламентаризма в България. Това разрушава правовият ред ", сподели той.

Бившият народен представител счита, че политиците в България работят нелогично, а това води до повече безпорядък. Според него в политиката няма по какъв начин да не бъде платена цена за подхванатите дейности.

" Нашите политиици са непредвидими. Техните дейности са несъответстващи. В интерес на всички е да се образува държавно управление. Аз не мисля, че някоя от първите две политически сили има сметка да се отиде на предварителни парламентарни избори. В политиката не можеш да не платиш цена. Аз виждам, че ПП-ДБ желаят да измислят вид, при който да не платят никаква. Очевидно измежду техните гласоподаватели има доста съществено раздвояване. Реално видяно, даже и социологиите демонстрират, че техните твърди гласоподаватели считат, че би трябвало да се направи някакъв компромис, с цел да се излезе от тази рецесия ", сподели още Сотиров.

Категоричен е, че при едни нови избори страната опцията за сформиране на държавно управление ще стане още по-ниска.

" Няма нито анализатор, нито разумен човек, който да счита, че на последващи предварителни избори да се случи нещо по-различно. Конфигурациите на всяко последващо Народно събрание ще бъде по-сложно ", счита той.

Сотиров изясни, че страната има голям брой проблеми. Той счита, че тяхното нерешаване само отблъскват електората и го карат да бъде все по-негативно надъхан към парламентаризма в страната.

" В обстановка на вътрешна рецесия - финансова, обществена, морална, виждаме срив на парламентаризма, на политическите партии като притежател на демокрацията. Не единствено ниската изборна интензивност, а тези, които отиват да гласоподават, го вършат с омерзение. Положителната мотивация за глаусване отсъства или е в доста дребен %. Виждаме, че утвърждението към всички политически водачи, в съответствие утвърждение към отрицание, е 1 към 2, в интерес на неодобрението ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР