Без да се повлияват от пандемията на коронавируса, която доведе

...
Без да се повлияват от пандемията на коронавируса, която доведе
Коментари Харесай

Сега крайпътните спирки за тирове са едни от най-важните бизнеси в САЩ

Без да се повлияват от пандемията на ковид, която докара до прекъсване на по-голямата част от американската стопанска система, спирките за камиони и тирове по пътищата остават отворени, предлагайки на водачите място за хранене, отмора и зареждане с гориво по пътя им за снабдяване на сериозните артикули на нацията. Това в този момент са едни от най-важните бизнеси за Съединени американски щати, пишат създателите на CNN.

По-рано тази седмица Министерството на превоза на Съединени американски щати съобщи, че спирките на камионите в този момент се дефинират като главен бизнес, което значи, че те се преглеждат като прекомерно жизненоважни, с цел да бъдат затворени.

" През идващите седмици и месеци ще бъде от решаващо значение този бизнес да остане отворен 24 часа в денонощието ", написа в писмо Джим Мълън, настоящ админ на Федералната администрация за сигурност на автомобилните превозвачи - държавната организация, която контролира товарната промишленост на страната. Писмото му е адресирано до Националната асоциация на операторите за прекъсване за камиони.
 Веригите за доставки към този момент в никакъв случай няма да бъдат същите
Веригите за доставки към този момент в никакъв случай няма да бъдат същите

Коронавирусът ще промени света

Поддържането на спирките за камиони отворено е изключително значимо, защото възходящият брой камиони работят по дълги часове. По-рано тази седмица федералното държавно управление понижи рестриктивните мерки за броя часове на водачите, пренасящи сериозни консумативи, като здравно съоръжение, храна, дезинфектант за ръце, сапун и други дезинфектанти. Така водачите на сходни артикули могат да работят по-дълги часове, доставяйки сериозните артикули.

Докато водачите на камиони на дълги дистанции прекарват доста време в изолираност, те към момента са уязвими към ковид.

" Те са обществено изолирани 95% от времето, само че тези 5% безусловно всички се допират до същите бани и помпи за гориво. Това е голямо терзание ", съобщи Стив Вишели, който е социолог от Университета на Пенсилвания, изследващ автомобилната промишленост.

За да бъдат здрави водачите и чиновниците, доста спирки на камиони сложиха нови правила. Такива да вземем за пример са потреблението на чаши за еднократна приложимост, затварянето на сладкарници и други.
 Walmart наема 150 000 чиновници
Най-големият частен шеф в света наема 150 000 чиновници в пика на ковид

Заради засиленото търсене около пандемията

Pilot Flying J, който ръководи спирки за камиони в 44 щата и шест канадски провинции, съобщи, че екипът му почиства душове след всяка приложимост с дезинфектанти и препарати за разчистване на пода. Той също по този начин е лимитирал даването на всякаква храна на самообслужване.

Служителите, които демонстрират някакви признаци на заболяване, са длъжни да останат вкъщи. Компанията също по този начин ползва политика за незабавни отпуски по болничен, тъй че служащите да не се тормозят за заплащането си, до момента в който се възвръщат.

Джон Пертчик, изпълнителен шеф на Travel Centers of America, който оперира над 260 места в Съединени американски щати и Канада, съобщи, че има спад в продажбите на бензин тази седмица заради понижения трафик на коли. Но продажбите на дизел се покачват, сподели той, евентуално от увеличеното търсене от водачите на камиони, извършващи доставки по време на пандемията.

Пертчик сподели, че има смисъл да припомня на чиновниците си какъв брой значими са те за поддържането на страната. Той даже дефинира задължението на водачите като родолюбив ход.
 Пандемията пречи на доставките в Европа: Цената на зърното се подвига
Пандемията пречи на доставките в Европа: Цената на зърното се подвига

Липсва авто и жп превоз поради дефицита на водачи и машинисти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР