Без да разберем, имотната мафия открадна къщата ни в квартал

...
Без да разберем, имотната мафия открадна къщата ни в квартал
Коментари Харесай

Брат и сестра: Имотна мафия открадна с таблет къщата ни в `Лозенец`, представиха се за общинари

Без да разберем, имотната мафия открадна къщата ни в квартал " Лозенец " в София, сигнализират Кръстьo и Антоанета Попови.

За случая братът и сестрата, които са потомци на опълченеца Петър Николов Петров, описаха пред OFFNews и изпратиха отворено писмо до президента и Народното събрание.

Преди няколко години двамата схващат, че единственият им дом е трансфериран на нов притежател. Научават го след правосъден иск от изцяло непознати за тях лица за подправен прелиминарен контракт за продажба на парцела да бъде разгласен за финален.

Връщайки лентата обратно, се досещат, че единственият метод да са " сключили " подобен контракт е след като ги посетили непознати мъж и жена на възраст сред 30 и 40 години. Случило се при започване на 2011 година Представили се за чиновници от общината и споделили, че правят актуализация на парцелите. Представили папки със скици, площ и други Поискали притежателите да се подпишат, че данните дават отговор на истината. 

Братът и сестрата са уверени, че техните подписи са били сканирани с подложен сред листовете в досиетата таблет, а по-късно е заимствуван и употребен за подправяне на прелиминарен контракт за продажба на парцела.

Започват правосъдна борба, която губят на първа, печелят на втора и губят още веднъж на трета инстанция. С делото оспорват договорката за продажба, за която новият покупател твърди, че двамата притежатели не са се явили пред нотариуса за завършване. Затова " купувачът " Бояна Стоянова е поискала съдът да разгласи предварителния контракт за финален. Така и става.

Пак от правосъдната документи схващат, че на това съвещание се явява " тяхна " адвокатка, която признава подписването на прелиминарен контракт за продажба на къщата. те не познават тази жена, която все още към този момент е мъртвец.  Днес Попови към момента живеят в личния си парцел, който е непознат, и не знаят дали и по кое време ще бъдат подхванати дейности по извеждането им. Нито къде ще отидат по-късно.

" За нас това е персонална покруса, каквато имат и доста други жертви на същата мафия, само че желаеме да напишем това писмо, тъй като в това време усещаме случилото ни се и като илюстрация на днешната реалност в България, 140 години след подвизите и борбите за освобождението, една незаконна мрежа може да господства над държавните институции, съд и прокуратура и да унищожава хора, с цел да ги ограбва ",.пишат двамата в писмо до институциите.

Надеждата на мъжа и дамата са в ново дело, по което има назначена нова експертиза на документите. С нея желаят да потвърдят, че предварителният контракт е бил подправен и договорката е оскъдна.

Междувременно къщата към този момент е препродадена за дребна сума от купувача на трето лице.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР