Без да му мигне окото, правителството се похвали с доклад

...
Без да му мигне окото, правителството се похвали с доклад
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Без да му мигне окото, държавното управление се похвали с отчет за отбрана на финансовите ползи на Европейски Съюз

Съветът за съгласуваност в битката с правонарушенията, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз, е върхът на айсберга от институции и ръководителите им, които умишлено са си затваряли очите за зулумите на шуробаджанаците, политпартизаните, правилните кметски ятаци и роднините на властимащите, захлебени със великодушни порции европейски пари.

Кънчо Стойчев: България се движи към смяна, това статукво не може дълго да издържи

България е в напрегната обстановка. Имаме едно престояло на власт ръководство – 10 години е огромен интервал в политическата история, в един човешки живот дори е огромен интервал. Има отмалялост от тази власт.

Лихвените проценти ще останат на ниски нива

Според оценката на специалистите от Българска народна банка, запазващият се висок приток на притеглен запас, удобната макроикономическа среда, намалената оценка на банките за риска при кредитополучателите и конкуренцията в банковия бранш са съдействали за опазване на наклонността към гладко намаляване на лихвените проценти по новоотпуснати заеми за предприятия и за новите жилищни заеми.

Пропадна злощастното варненско кръстовище намерено от премиера

Новото кръгово кръстовище над бул. "Васил Левски " във Варна се срути след проливен дъжд. Обектът няма акт 16, а строителството продължи към година и половина, на всичко от горната страна последна цена не е съобщавана. Става обаче дума за най-малко 115 млн. лева, повече от които даде страната. Проектът е най-голямата инвестиция в пътищата на Варна през последните десетилетия.

Насила диспути не стават

Политическата класа сподели очевидно отвращение и некадърност да дискутира всъщност въпросите, които по едно и също време са значими за страната и разумно попадат в предмета на европейските избори. Българските гласоподаватели бяха лишени от опция освен да чуят в оригинал какви позиции ще пазят избраниците им в Европарламента, само че и да си изградят по-реалистична визия за персоналните достолепия на новата брюкселска политическа годишна продукция.

Газовата връзка с Гърция: Първа копка, тъжба в Комисия за защита на конкуренцията и малки врати в закона

Първата копка на газовия интерконектор сред България и Гърция - един от основните енергийни планове за диверсификация на доставките на синьо гориво в България, към този момент е реалност. Българската компания "Топливо-2 ", която взе участие в търга, подаде тъжба против избора на реализатор. Въпреки това строителството ще стартира, защото наредбите на Закона за публичните поръчки разрешава при съществуването на "особено значими държавни ползи " да има авансово осъществяване на решението за възлагане на поръчката.

Инфлацията помпа растежа

Според икономиста Владислав Панев в случай че имате спестявания, вие сте на тотална загуба, защото лихвите по банките са към 0% сега. В същото време при 4% и от горната страна инфлация, това значи, че парите на всички нас се обезценяват рекордно за последните 10 година

Данъчното облагане в Испания

Вестник "БАНКЕРЪ " и "Грант Торнтон " ООД (България):

Поредна обява в рубриката "Пари и пазари ", ориентирана към искащите да вършат бизнес в останалите страни от Европейския съюз. Инициативата има за цел да разкрие на българските бизнесмени какви са подводните камъни в данъчното законодателство на всяка от страните членки на Европейски Съюз. Представяме ви Испания.

Щедро за партиите: Субсидии за 13 лв. на глас, вместо законните 11 лв.

Скандалът, жарък от "Шоуто на Слави " е голям. Оказва се, че общата сума, планувана за субсидиране на политическите партии и обединения, е избрана не въз основа на извоюваните от тях гласове, а въз основа на всички действителни гласове. В тях и гласовете на всички партии и обединения, взели участие на парламентарните избори, гласовете за самостоятелните претенденти и гласовете „ Не поддържам никого “!

Драги няма да остане без работа

Вече започнаха спекулации за бъдещето на ръководителя на Европейската централна банка Марио Драги. На 31 октомври той би трябвало да се отдръпна от кормилото на институцията. Драги, който ще бъде на 72 години, когато напусне ЕЦБ, съобщи наскоро, че "не е правил проекти за бъдещето " и към този момент е изцяло обхванат от служебните си отговорности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР