Без да блести, Белгия взе своето срещу Русия в дербито

...
Без да блести, Белгия взе своето срещу Русия в дербито
Коментари Харесай

Белгия с летящ старт в квалификациите

Без да свети, Белгия взе своето против Русия в дербито на група I на европейските квалификации. " Червените дяволи " се постановиха в Брюксел с 3:1 с попадения на Юри Тилеманс и Еден Азар на два пъти. За " сборная " вкара Денис Черишев след груба неточност на вратаря Тибо Куртоа при изнасянето на топката.
През втората част Миши Батшуай уцели гредата, а малко по-късно Азар оформи крайния резултат. Белгия беше по-добрият тим на терена и изцяло заслужено завоюва трите точки.

В другите мачове от групата Казахстан разгроми с 3:0 Шотландия, а Кипър отнесе Сан Марино с 5:0. В идващите мачове на 24 март играят Казахстан - Русия, Кипър - Белгия и Сан Марино - Шотландия.

Домакините излязоха на стадион " Крал Бодуен " в жълтите си екипи в чест на фамозния колоездач Еди Меркс и идния в Брюксел старт на Тур дьо Франс през лятото. Интересът към мача бе относително слаб, като едвам 33 000 билета бяха продадени.
Belgique-Russie: Le duo Tielemans-Dendoncker recomposé, Boyata préféré à Denayer (LIVE vidéo) https://t.co/2acFadFMC6
— RTBF Sport (@RTBFsport) March 21, 2019 Обикновено Белгия започва с триумф акциите си в евроквалификациите, като има едвам четири загуби от 1962 година насам.
Двубоят стартира с замяна на положения и пред двете порти, като това за белгийците беше по-сериозно, само че вратарят Гилерме съумя да изпревари Миши Батшуай за топката. Преди това Дзюба стреля с глава към вратата на домакините, само че неопределено. Двуметровият нападател изведе " сборная " като капитан в отсъствието на емблематичния вратар Игор Акинфеев. Първият четвърт час мина под диктовката на белгийците, до момента в който руснаците не изглеждаха рискови. Така се стигна до бърза замяна на голове. Първо домакините откриха след съвършена офанзива, която свари руснаците неподготвени, а създател на гола стана Юри Тилеманс.
THANK GOD WE GOT RID OF HIM!

Now madird and Belgium needs to bin him!

pic.twitter.com/lNoC4vkE8W
— ansh (@IdoloHazard) March 21, 2019 Само минута по-късно се стигна до равнене след неточност на Тибо Куртоа при изнасянето на топката. Тя му беше отнета и попадна у Черишев, който я прати в опразнената врата.
Белгийците продължиха да бъдат по-опасния отбор, като в 38-ата минута пропуснаха да поведат след следващата си блестяща офанзива, приключила с удар на Батшуай, само че Джикия съумя да избие от голлинията.
Джикия спасает нас от второго гола! Выносит мяч из пустых ворот pic.twitter.com/Sal8JZbX5c
— Чемпионат (@championat) March 21, 2019
В 44-ата минута се стигна до дузпа в интерес на Белгия, откакто Жирков фаулира Еден Азар. Капитанът на Белгия се нае с осъществяването и невъзмутимо изведе " алените дяволи " напред.
В началото на втората част белгийците още веднъж поеха контрола върху топката и принудиха гостите да се приберат в отбрана. В 55-ата минута руснаците проведоха контраофанзива, приключила с фаул в тяхна изгода, откакто реферът видя игра с ръка. Ударът на Головин обаче мина освен над стената, само че и над вратата. В 62-ата минута Азар си завоюва нарушаване покрай наказателното поле, откакто беше фаулиран от Ахметов. Центрирането му се получи, само че руснаците съумяха да изнесат топката надалеч от вратата си. Минута по-късно Азар подаде към Тилеманс, който стреля, само че неопределено. В 78-ата минута Батшуай получи добра топка от Торган Азар и стреля ниско по земята, само че ударът му срещна гредата и белгийците пропуснаха да решат мача.
Все отново Белгия закономерно стигна до трети гол в 88-ата минута. Мертенс нахлу отдясно, центрира в наказателното поле, където Батшуай не съумя да овладее добре, само че топката попадна у Азар, който от близо не сбърка. В самия завършек на мача Головин остави Русия с човек по-малко, откакто получи червен картон.

Белгия - Русия 3:1
1:0 - Тилеманс 15
1:1 - Черишев 16
2:1 - Азар 45-дузпа
3:1 - Азар 88

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Боята, Вертонген, Кастан, Тийлеманс, Дендонкер, Торган Азар, Дрийс Мертенс, Еден Азар, Батшуай.
Русия: Гилерме, Кудряшов, Джикия, Набабкин, Жирков, Фернандес, Головин, Ахметов, Черишев, Кузяев, Дзюба.
СТАТИСТИКА ЕВРО 2020 1 кръг, четвъртък 21 март  Белгия 3:1краен резулат  Русия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР