„Без бял дим след двудневните преговори в Ню Йорк, преговорите

...
„Без бял дим след двудневните преговори в Ню Йорк, преговорите
Коментари Харесай

Гръцки медии: Без бял дим след двудневните разговори в Ню Йорк

„ Без бял пушек след двудневните договаряния в Ню Йорк, договарянията сред двамата министри не престават в Брюксел “, е най-честият коментар в гръцките медии за новия кръг от договаряния сред външните министри на Македония и Гърция.
В известията на гръцките публицисти постоянно се цитира изказването на медиатора на Организация на обединените нации Матю Нимиц, в което той декларира, че не са съумели да стигнат до ново име на масата за договаряния, само че се е говорило за поставения от медиатора пакет от оферти. Позовавайки се на непотвърдени източници множеството гръцки медии приказват за името „ Република Северна Македония “ като допустимо решение. Във вчерашните централни вести на гръцките малките екрани публицисти са анализирали резултатите от двудневните диалози в Ню Йорк.
„ И през днешния ден не излезе бял пушек от договарянията в Ню Йорк и двамата министри завършиха срещите, без да стигнат до ново име “, оповестяват от гръцката телевизия „ Скай “, като се базират на източници, близки до договарящите. От малкия екран прибавят, че в този миг на масата са всички четири имена от предлагането на Нимиц, а Скопие би трябвало да направи крайния избор, до момента в който за Гърция алената линия е " erga omnes " (по отношение на всички).
Журналист от националната гръцка телевизия „ ЕРТ “ споделя, че всяка смяна на името значи и смяна на цялостната рамка на договарянията, по отношение на неща като наранена народност, дали ще се ратифицира " ерга омнес " и дали въпросното предложение ще премине в Конституцията на страната, и други сходни “. „ Един дребен подробност може да промени или да скапе всичко “, разяснява въпросният публицист.
Копеспондентите от Ню Йорк на малките екрани „ Скай “ и „ Антена “ спрягат името „ Северна Македония “ като допустимо решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР