Бейзболната лига вече поднови мачовете. Учениците започнаха да се връщат

...
Бейзболната лига вече поднови мачовете. Учениците започнаха да се връщат
Коментари Харесай

Светът наблюдава опитите на Южна Корея да избегне втора вълна на заразата

Бейзболната лига към този момент възобнови мачовете. Учениците започнаха да се връщат в клас. Все повече хора отиват да вечерят в ресторант и се любуват на вечерни разходки в публичните паркове. Южна Корея доста смекчава строгите правила за обществено разграничаване вследствие на намаляващия брой на инфектираните с ковид и светът деликатно следи дали страната може да се върне към нещо, което наподобява на нормалност, или ще се изправи пред нова вълна на болестта, написа в сряда организация Асошиейтед прес.

Вече имаше случай на епидемиологичен мини гърмеж, обвързван с нощни клубове в Сеул. Той сложи на тестване необятно възхвалявания южнокорейски способ за справяне с ковид, който всъщност е композиция от бързо следене на веригата на болестта, тестиране и лекуване, наред със строго използване на общественото разграничаване, отбелязва организацията.

" Другите страни евентуално се чудят дали нашата страна ще продължи да се оправя сполучливо, - споделя пред нея Чжин Йон Ким, доктор в медицински център в Инчон, близо до Сеул, който удостовери първия инфектиран пациент в Южна Корея на 20 януари и от този момент е лекувал над стотина други. - Не мога обаче да предскажа сигурно какво ще се случи оттук насетне. "

В един миг Южна Корея беше на второ място по брой инфектирани с ковид след Китай, само че от този момент всекидневният растеж на случаите спадна до сред 10 и 30, а през последните седмици имаше и обособени дни с едноцифрен брой. Днес страната заяви за 40 нови инфектирани, което е най-големият скок от към 50 дни.

Неотдавнашният взрив на нови инфекции, обвързван с нощни клубове в сеулския развлекателен регион Итеуон, породи страхове от втори огромен гърмеж. След като първи пациент бе обвързван с нощните клубове на 6 май - в деня, когато ограниченията за обществено разграничаване бяха публично смекчени - Южна Корея удостовери над 250 свързани със същия епицентър случаи. Не е ясно по какъв начин ще се развият нещата, само че към този момент този клъстър на болестта не се разраства, за разлика от случилото се в края на февруари и началото на март, когато биваха регистрирани по стотици нови инфектирани дневно. Много от случаите тогава бяха свързани с една провокирала разногласия многолюдна църковна колекция в югоизточната част на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР