БЕЙРУТ (AP) — Ливанската милиция Хизбула изстреля десетки ракети по

...
БЕЙРУТ (AP) — Ливанската милиция Хизбула изстреля десетки ракети по
Коментари Харесай

Хизбула изстреля ракети по Израел като „първоначален отговор“ на убийството на висш лидер от съюзническия Хамас

БЕЙРУТ (AP) — Ливанската милиция Хизбула изстреля десетки ракети по Северен Израел в събота, предупреждавайки, че баражът е първичният отговор до целенасоченото ликвидиране, евентуално от Израел, на върховен водач от съюзническата формация Хамас в столицата на Ливан по-рано тази седмица.

Ракетната офанзива пристигна ден откакто водачът на Хизбула Сайед Хасан Насрала сподели, че групата му би трябвало да отмъсти за убийството на Салех Арури, заместник-политически водач на Хамас. Насрала сподели, че в случай че Хизбула не отмъсти за убийството на Арури в своята цитадела на юг от Бейрут, целият Ливан ще бъде уязвим на израелска офанзива.

Насрала наподобява искаше да отговори на ливанската общност, даже с риск от ескалация на боевете сред Хизбула и Израел. Но той не даде индикация по какъв начин и по кое време ще работят екстремистите.

Хизбула съобщи в събота, че е изстреляла 62 ракети към база за въздушно наблюдаване на планината Мерон и че е отбелязала директни попадения. Израелските военни изстреляха към 40...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР