Bett1Open, осминафиналКаролина Плишкова – Бианка Андрееску 6-4, 2-6, 7-6(7)Каролина Плишкова

...
Bett1Open, осминафиналКаролина Плишкова – Бианка Андрееску 6-4, 2-6, 7-6(7)Каролина Плишкова
Коментари Харесай

Плишкова отстрани Андрееску за втория си четвъртфинал през 2022


Bett1Open, осминафинал

Каролина Плишкова – Бианка Андрееску 6-4, 2-6, 7-6(7)

Каролина Плишкова се класира за четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Берлин след трагична победа над Бианка Андрееску. Четвъртата в схемата бе на път да претърпи отчаяние, само че реализира зрелищен поврат откакто изоставаше с 3-5 в третия сет. По този метод Плишкова доближи до втория си четвъртфинал от началото на сезона, откакто преди месец бе полуфиналистка в Страсбург.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде някоя всред Ан Ли, Шиню Уан и Коко Гоф.

Плишкова пласира 12 аса против единствено 2 на Андрееску, като в това време завоюва 70% от точките си на първи сервис (50/71). Чехкинята осъществя три от шестте си токи за пробив (50%), до момента в който Андрееску оползотвори четири от своите единадесет шанса за пробив (36%).

Двубоят стартира равностойно, като двете си размениха по един пробив за 3-3. Андрееску излизаше че 100 на мрежата още от началото, само че волетата ѝ не притежаваха нужната заостреност, с цел да затруднят оптимално Плишкова. От своя страна чехкинята видя опция да пласира голям брой минаващи удара и се възползва от това, като реализира сполучливо две такива офанзиви в десетия гейм, приключил с решителен пробив за 6-4 в интерес на финалистката от Уимбълдън.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет бе доста по-добър за Андрееску. Шампионката на US Open за 2019 година стартира да играе доста по-динамично и нападателно и това даде своето отражение във тип на два поредни пробива, с които тя поведе удобно с 4-0. Плишкова опита да отговори на предизвикването, само че преднината на канадката към този момент бе прекомерно сериозна и тя изравни резултата в мача след 6-2.

Андрееску съумя да пробие в третия гейм на заключителния сет след зрелищно надиграване при мрежата, след което завоюва подаването си на нула за 3-1. Канадката имаше две благоприятни условия да стигне до нов брейк при 4-2, само че и в двата случая Плишкова пласира ас. Световната №69 имаше опция да сервира за мача при 5-4, откакто преди този момент не бе изгубила точка на начален удар от началото на сета. Това обаче фрапантно се промени след три неточни форхенда и двойна неточност, разрешили на Плишкова да върне брейка за 5-5.

Чехкинята стигна до цялостен поврат откакто избави два следващи брейкпойнта, само че Андрееску докара сета до тайбрек. В него канадката поведе с 2-0, само че желанието ѝ да завършва бързо разиграванията докара до голям брой неточности и Плишкова стигна до два мачбола, които обаче не съумя да осъществя. Форхенд в мрежата от страна на Андрееску обаче даде на международната №7 нов късмет да завърши мача, от който тя се възползва и победи с 6-4, 2-6, 7-6(7) след 2 часа и 11 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР