Bett1Open, финалОнс Жабур – Белинда Бенчич 6-3, 2-1 (отказване на

...
Bett1Open, финалОнс Жабур – Белинда Бенчич 6-3, 2-1 (отказване на
Коментари Харесай

Жабур е шампионка в Берлин, Бенчич се оттегли заради травма


Bett1Open, край

Онс Жабур – Белинда Бенчич 6-3, 2-1 (отказване на Бенчич)

Онс Жабур завоюва купата на тазгодишното издание на WTA 500 шампионата в Берлин след триумф над Белинда Бенчич. Очакваният с огромен интерес мач обаче приключи по противен метод, защото олимпийската шампионка се отдръпна при започване на втория сет поради контузия в глезена.

Това бе трета купа за тунизийката в Тура, като тя е единствената тенисистка с изключение на Ига Швьонтек и Беатрис Хадад Мая, която е вдигнала повече от един трофей от началото на сезона. По-рано през днешния ден бразилката победи на WTA 250 конкуренцията в Бирмингам.

Началото бе доста по-добро за Жабур, защото Бенчич не намираше отговор за офанзивите ѝ с форхенд от главната линия и международната №4 относително елементарно натрупа задатък от 3-0. Впоследствие обаче Бенчич съумя да върне интригата, като също записа пробив и понижи резултата на 4-3. Жабур отговори с нов брейк, след което отрази два шанса за пробив и стигна до сетбол.

Тунизийката обаче не се възползва от опцията да завърши сета, след което ѝ се наложи да избавя още два брейкпойнта. При четвъртия дюс в гейма Бенчич падна неприятно и нарани глезена си, поради което ѝ се наложи да вземе здравно спиране. Швейцарката се завърна на корта, само че при последвалото разиграване Жабур осъществя втория си сетпойнт и се наложи с 6-3.

Бенчич поведе при започване на втория сет, само че Жабур бързо си върна самодейността и проби за 2-1. Третият гейм се оказа и последният в мача, защото след него Бенчич бе принудена да прекрати присъединяване си в дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР