Бетонофрения по родното Черноморие. Изцяло променен е обликът на плажовете

...
Бетонофрения по родното Черноморие. Изцяло променен е обликът на плажовете
Коментари Харесай

#БЕТОНОФРЕНИЯ: Как застроиха родното Черноморие за последните 15 години?

Бетонофрения по родното Черноморие. Изцяло изменен е образът на плажовете у нас поради неспирните градежи през последните 15-17 години.
Снимки в интернет демонстрират внезапната смяна и бият паника за безобразията, които се случват по българското Черноморие. Случващото се е несъмнено като “бетонофрения” от екологът и админ на Фейсбук групата " Да не допуснем село Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг " Борислав Борисов.

Сателитни фотоси демонстрират по какъв начин са изглеждали някои от най-ключовите плажове преди 15-17 години и по какъв начин наподобяват през днешния ден. Борисов е употребявал сателитни изображения от Гугъл Earth. Използвани са първите налични сателитни фотоси на съответните места - от 2003 година и 2004 година и са съпоставени с 2017 година или 2019 година

" Създавам албума, с цел да видят всички черно на бяло до какво водят закононарушенията против природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те вземат участие в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съизвършител в това заличаване!!!

Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани брегове ги чака една и съща орис, в случай че единствено се цъка с език и се гледа в профил. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на " Зона А ", посредством коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!! ", написа Борисов.

ФрогНюз напомня, че един от най-горещите кавги през последния месец е градежът на " подпорната стена " на Алепу, която в действителност се оказа хотелски комплекс.В момента пък в планината се завихря следващият подобен поради багерите в региона на Седемте рилски езера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР