Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята

...
Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята
Коментари Харесай

Радев за F-16: Правителството да гарантира, че данъкоплатците няма да дават парите си на хаос


Бетонирането на плажната линия продължава да бъде огромен проблем. Волята на законодателя е да бъде извънредно непоколебим към жителите, а в това време следим варварско наливане на бетон по плажната линия, надалеч от погледа на всички институции, което не е в полза на обществото. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, запитан за отправения към него апел от природозащитни организации да наложи несъгласие на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, представен от пресслужбата на президента.

Румен Радев посети полигона „ Ново село “ край Сливен, където участва на деня за високопоставени посетители на Националното тактическо обучение „ Ответен удар 2019 “.

Държавният глава уточни, че правният екип на президентската институция работи по всички условия, свързани с измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и следва да показа своята позиция. Уважавам всички медии, само че те би трябвало да печелят доверие с обективност, а не със систематични акции, тиражиращи най-малкото погрешна, манипулативна и анонимна информация, която няма нищо общо с истината, съобщи още президентът Румен Радев в отговор на въпрос, обвързван с поредицата от медийни изявления, в които се твърдеше, че президентът „ нападна автомагистрала Хемус “ и че е поставил „ втора запушалка на околовръстното “.

„ Чувам някакви предложения за разговор и в разговора да се взема решение истината. Според мен, разговорът би трябвало да върви преди упоритата операция, противоположното е опрощение “, разяснява президентът.

Румен Радев акцентира, че няма нищо правилно в изказванието, че с наложеното несъгласие и със сезирането на Конституционния съд за измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, е блокирал инфраструктурни планове. „ Това е физически и правно невероятно. Няма спрени каузи поради сезирането на Конституционния съд. Мисля, че медиите би трябвало да подхождат по-отговорно и към законите – да се четат по-внимателно и да се желае авансово мнение на специалисти, а не да се поставят гръмки и манипулативни заглавия “, добави още президентът.

Запитан за предоставената от Съединени американски щати оферта за нов военен аероплан за Военновъздушните сили, президентът уточни, че чака съответните параметри на направеното предложение. „ Знаете, че държавното управление неведнъж заявява, че ще реализира рационална цена, близка до избраната от Народното събрание, че ще има разсрочено заплащане, офсет и индустриално съдействие, високи бойни качества “, разяснява президентът и още веднъж акцентира, че постоянно се пропуща или не се схваща до дъно, че не самият аероплан е най-съществен, а наличието на цялостната оферта. Тя включва както самолета, по този начин и неговото съоръжение, въоръжение, наземното съоръжение и образованието на персоналния състав.

„ Българските Военновъздушни сили и Министерството на защитата създадоха един доста добър еднороден пакет, оптимално изстискан, на най-малко, само че гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните благоприятни условия на самолета. Всяко едно мърдане надолу и орязване на този пакет към този момент води до неспособност за реализация на оперативните благоприятни условия на самолета “, съобщи президентът.

Румен Радев прикани държавното управление да подсигурява, че няма орязване на бойните благоприятни условия, съгласно декларираното от страната ни, и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. Държавният глава напомни още, че на няколко съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност бяха взети решения, плановете за рационализация на Въоръжените сили да вървят дружно, само че тези решения са нарушени, тъй като парите се лимитират. Не можем да развиваме единствено един тип въоръжени сили, уточни Румен Радев и прикани всеки един план за рационализация да води до изгода освен за Въоръжените сили на България, само че и за цялото общество.

„ Това значи офсетни стратегии, мощно индустриално съдействие, коопериране в региона на високите технологии “, съобщи още президентът.

Президентът Радев оцени високо положителната връзка, съгласуваност ръководството и организацията, които е демонстрирало Националното тактическо обучение „ Ответен удар 2019 “. Държавният глава изрази съболезнованията си на околните на починалия канадски военнослужещ в границите на обучение на въздушно-десантна интервенция, при което няма присъединяване на военнослужещи от Българската войска.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР