"Бетонираната идентичност", за която говореше премиерът Зоран Заев след подписването

...
"Бетонираната идентичност", за която говореше премиерът Зоран Заев след подписването
Коментари Харесай

Бетонираната македонска идентичност се разпукала пред Бойко Борисов

"Бетонираната еднаквост ", за която говореше министър председателят Зоран Заев след подписването на договорите с България и Гърция, се разпука пред настояванията на, както той го назовава, неговия другар Бойко Борисов, написа скопският вестник "Вечер ". Договорът с България, който беше за другарство и трябваше да ни подсигурява езика и да обезпечи идентичността, а на първо място да реши проблемите, се оказа най-после, че основава нови проблеми, написа изданието.

"Вечер " споделя какво написа в меморандума, който България изпрати на Европейски Съюз, и заключава, че меморандумът разобличава лъжите на Зоран Заев, че езикът ни е приет от целия свят, а идентичността е бетонирана и обезпечена.

От меморандума на България и заканите за блокиране на пътя към Европейски Съюз виждаме, че идентичността освен че не е обезпечена, само че ни е поставяно изискване да приемем, че имаме измислена еднаквост от Тито, с което автоматизирано се стига до отменяне на цялата македонска история преди 1944 година, в това число и на илинденския интервал, написа вестникът. Също по този начин са разобличени лъжите за приетия език, той освен че не е приет, само че Заев с контракта е приел изискването на България за така наречен формален език, добавя "Вечер ".

Кратко изтраяха лъжите на Заев, бетонът се разпука пред българските апетити, а неговата несериозна дипломация остави Македония без червени линии, с оспорвана еднаквост, без език и без македонци отвън границите на страната, заключава скопският вестник.

Двустранните проблеми не би трябвало да бъдат част от преговорната рамка за разширение на Европейския съюз, счита немският дипломат в Северна Македония Анке Холщайн, написа "Независен весник ". България постоянно е била огромен покровител на европейското напредване на района, включвайки и Северна Македония. От значителен интерес за България е да не блокира процеса на разширение на Европейски Съюз в този район, декларирала още немската посланичка в Скопие в изявление за Радио Свободна Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР