Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според

...
Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според
Коментари Харесай

Скандал с моста на Кольо Фичето в Дряново - ремонтиран е без разрешение

Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според ръководителя на Общинския съвет в Дряново Галин Герганов изрично да – без позволение, като дефинира пред Нова телевизия случилото се за " вандализъм ".
Герганов смята, че е изработен ремонт без съответното позволение и съблюдаване на правила за запазване на културното завещание. Ремонтът станал към коледните празници. Общинарят обаче няма публична информация кой направил ремонтът и не удостовери дали това е общината. Кметът на Дряново Трифон Панчев пък споделил пред Общинския съвет, че не знае кой направил ремонта, по думите на Герганов.
" Политически парадокс " – по този начин Панчев отговори на Герганов. И разясни, че на 6 юни бил пратен цивилен сигнал по какъв начин мостът " се държи на един камък ". Тогава Панчев още не е кмет, а има отговор до жителя, че ще има ремонт като падне равнището на реката, само че оттова насетне нищо повече публично. А кметът в този момент разяснява, че имало ремонт " без да пита " от " компания ", като " господата " т.е. общинските съветници твърдели, че било " коледно знамение ".
" Какво желаете бе, господа, мостът да падне ли ", включи се човек на име Евтим Костулиев, който живее до моста. Според него е имало заплаха мостът да падне, като ремонтът направила компания от Трявна. А от общинския съвет попитаха каква марка бил бетонът, дали не е рисков.
Стана ясно и, че не е имало сигнал до министъра на културата за ремонта. Сега се правел обстоен констативен протокол, ще има и инспекция какво е направено. Нямало обаче вид ремонтът да се официализира постфактум. Съответно прокуратурата също ще би трябвало да се намеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР