Бетис се настани на пето място в Ла Лига след

...
Бетис се настани на пето място в Ла Лига след
Коментари Харесай

Бетис отвърна решително на тежкото начало срещу Еспаньол

Бетис се настани на пето място в Ла Лига след триумф с 3:1 като посетител на Еспаньол в среща от 16-ия кръг. За тима от Севиля това е четвърта победа в последните пет дуела в шампионата. Тя обаче не пристигна елементарно, тъй като в 17-ата минута Джовани Ло Селсо пропусна дузпа, а седем по-късно домакините излязоха напред след попадение на Серхио Гарсия.

Футболистите на Бетис изравни две минути преди почивката посредством същия Ло Селсо, който се възползва от отличната работа на Серхио Каналес.

През второто полувреме играта беше равностойна, а в 75-ата създателят на първия гол за Еспаньол Серхио Гарсия пропусна от добра обстановка.

285 games for @RealBetis_en
158 games for @valenciacf_en
57 games for @MalagaCF_en

A true #LaLiga legend plays his 500th game today...

@joaquinarte pic.twitter.com/LN4jt7PUym
— LaLiga (@LaLigaEN) December 16, 2018
Шест минути преди края неостаряващият Хоакин, за който това беше мач №500 в Примера дивисион, завоюва пряк-свободен удар за гостите. Бившият състезател на Барселона Кристиан Тейо изненада всички с майсторски изстрел, който се оказа неспасяем за Диего Лопес.

1 - Cristian Tello has scored his first free kick goal in #Laliga (one of his two direct shots in his career in the competition, 50%). Decisive pic.twitter.com/H0wbJWPCkt
— OptaJose (@OptaJose) December 16, 2018
В края каталунците разумно потеглиха напред и от това се възползва Ло Селсо, който в добавеното време излезе на позиция и опита пас към собствен съотборник, само че в устрема си да избие топката Оскар Дуарте от отбора на Еспаньол си вкара автогол за крайното 1:3.

За домакините това е пета поредна загуба, с което те към този момент са на десета позиция, а по-рано през сезона бяха доста по-напред. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 16 кръг, неделя 16 декември  Еспаньол 1:3краен резулат  Бетис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР