Бетис и Севиля по традиция изиграха много емоционално дерби помежду

...
Бетис и Севиля по традиция изиграха много емоционално дерби помежду
Коментари Харесай

Бетис и Севиля забъркаха горещо издание на Ел Гран Дерби с три червени картона, два гола и греда

Бетис и Севиля по традиция изиграха доста прочувствено дерби между тях, в което не съумяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 на " Бенито Вийямарин ".  Рядко срещан автогол на Хесус Навас в 43-тата минута даде задатък на отбора на Мануел Пелегрини. Неманя Гудел изравни със страховит изстрел в 82-рата минута.  Иначе в това издание на " Ел Гран Дерби " бяха показани цели три червени картона след намесата на ВАР - два за домакините и един за Севиля.

Първото полувреме предстоящо вървеше с предимство на Бетис, само че огромните събития бяха в неговия край. Първо, в 38-ата минута, гостите останаха с човек по-малко, откакто след намесата на ВАР основният рефер даде пряк червен картон на Монтиал поради рисково влизане с бутоните в глезена на Морено. След като отборът му остана с човек по-малко, Сампаоли реши да размени Рафа Мир с Хесус Навас. 50 секунди след появяването си на терена Навас имаше малшанса да си означи автогол. Каналес овладя едно центриране в наказателното поле, Гудел се опита да почисти, топката рикошира в Навас и влезе във вратата на Боно, който я докосна, само че не съумя да я спре.

В добавеното време на първата час основният рефер Хосе Санчес сподели втори жълт картон след намесата на ВАР. Този път формалните лица взеха решение, че Фекир съзнателно е блъснал с лакът Папу Гомес.

В 49-ата минута Бетис остана с девет индивида, откакто Броха Иглесиас получи пряк червен картон поради рисково влизане в тил на Жордан.

Севиля обаче дълго време не успяваше да се възползва от численото си предимство. Ерик Ламела пропусна една чудесна обстановка. Едгар Гонсалес, който изигра страховит мач в защитата на домакините, пък почисти топката пред голлинията. Когато не се виждаше по какъв начин гостите ще се разпишат, Неманя Гудел насочи страховит изстрел от 30-ина метра в в 83-тата минута, с който изравни ррезултата. В 90-ата минута Гудел можеше даже да донесе успеха на своя тим, само че негов удар срещна напречната греда. В 95-ата минута пък Клуаидо Браво избави следващия изстрел на сърбина. 

С тази точка Севиля се измъкна от зоната на изпадащите, до момента в който Бетис остава на четвърто място във краткотрайното класиране на Ла Лига. 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР