Бетис и Севиля оправдаха очакванията за интересно градско дерби и

...
Бетис и Севиля оправдаха очакванията за интересно градско дерби и
Коментари Харесай

Ново здраво дерби на Севиля гарантира участието и на двата тима в ЛЕ

Бетис и Севиля оправдаха упованията за забавно градско дерби и направиха 2:2 в среща от предпоследния кръг на Ла Лига. Това реми подсигурява, че и двата отбора ще гастролират в Лига Европа през идващия сезон, защото по същото време осмият Хетафе отстъпи с 0:1 на Атлетико Мадрид и загуби шансове да влезе в топ 7.

Виза за евротурнирите взе и Виляреал, като след седмица ще стане ясно кой всред “жълтата подводница” и Бетис ще е пети, а Севиля сигурно финишира седми. Четвъртфиналистът в Шампионската лига ще играе в ЛЕ поради това, че Барселона завоюва Купата на Испания, където пък губещи бяха тъкмо играчите от “Рамон Санчес Писхуан”.

90' (+2') ¡Final del partido con empate verdiblanco en el Estadio Benito Villamarín! ¡El #RealBetis se asegura la sexta plaza y jugará la próxima temporada la @EuropaLeague!

#RealBetisSevillaFC 2-2 #DíaDeBetis #ElGranDerbi pic.twitter.com/ywxSN2h7fI
— Real Betis Balompié (@RealBetis) May 12, 2018
Есенният триумф на Бетис 5:3 над огромния съперник предвещаваше забавни моменти и на “Бенито Вийямарин” довечера и това стана тъкмо по този начин. Марк Бартра вкара за домакините след единствено пет минути, само че останаха съществени съсмнения за засада на бранителя.

Севиля последователно преодоля ранния потрес и в 57-ата минута “златната резерва” от “Олд Трафорд” Висам Бен Йедер се оказа жокерът и този път, изравнявайки резултата.

Отборът на Хоакин Капарос даже се беше запътил към триумфа, тъй като в 79-ата минута Симон Кяер вкара за 2:1 след заучено осъществяване на ъглов удар. Само две минути по-късно обаче Лорен Морон изравни.

В последния кръг Бетис гостува на Леганес, а Севиля приема Алавес.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 37 кръг, събота 12 май  Бетис 2:2краен резулат  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР