Бети Уайт е любимата баба на Америка! Ветеранка в шоубизнеса,

...
Бети Уайт е любимата баба на Америка! Ветеранка в шоубизнеса,
Коментари Харесай

Edna вдъхновяваща жена на 98 - прелестната Бети Уайт!

Бети Уайт е обичаната баба на Америка!

Ветеранка в шоубизнеса, тя продължава да играе с триумф и над 90 като Елка Островски в ситкома „ Жега в Кливланд “. Родена е на 17 януари 1922 година, кариерата ѝ в малкия екран обгръща седем десетилетия, а е написала и няколко книги .

 Бети Уайт Getty

„ Не се опитвай да останеш постоянно млад. Просто отвори съзнанието си. Интересувай се от всичко. Има толкоз доста неща по света, които си коства да схванеш, че няма да ти стигне цялостен един живот да го направиш. Използвай всяка година. Учи. Живей! “

Прочетете още нейни вдъхновяващи думи в галерията тук >>>

Най-възрастната актриса, номинирана за „ Еми “ , тя има в актива си седем от тв статуетките, а за 60-годишния интервал 1951-2011 е номинирана към 20 пъти.

Популярна е и като водеща на тв игри (с „ Еми “ за Just Men!, 1983-84 г.), а през 2015-а Американската тв академия разгласи, че ѝ присъжда и почетната премия за повсеместен принос. Сред най-новите ѝ оценки е и „ Изборът на народа 2015 “ (People's Choice) за обичана тв икона.

Авторка е на осем книги , последната от които - If You Ask Me (And of Course You Won’t) - излезе през май 2011 година и ѝ донесе премията „ Грами “ за Най-добра аудио книга.

Развива дейна активност и в отбрана на животните , а от 1974-та насам е в управата на неправителствената организация Greater Los Angeles Zoo Association (GLAZA), която поддържа зоопарка в Лос Анджелис.

 Бети Уайт Getty

Прочетете нейни вдъхновяващи мисли в галерията тук >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР