Бестселърът на Джон Белеърс "Мистерията на къщата с часовника", чиято

...
Бестселърът на Джон Белеърс "Мистерията на къщата с часовника", чиято
Коментари Харесай

Готически хорър в книга и филм

Бестселърът на Джон Белеърс "Мистерията на къщата с часовника ", чиято екранизация е в програмата на кино-литературния фестивал "СинеЛибри ", пусна "Колибри " в превод на Надежда Розова. Готическият хорър разказ от 1973 година споделя историята на осиротелия Луис Барнавелт, който отива да живее при чичо си Джонатан в един тайнствен и обаятелен дом. Скоро ще се наложи ексцентричният чичо и неговата скъпа другарка госпожа Зимърман да сдружат магическите си качества, да победят силите на мрака и да им попречат да унищожат света с неукротимата си отплата. Но ще се оправят ли без помощта на изобретателния и смел Луис, който бързо се досеща, че не една и две са тайните на внушителната остаряла къща с просторни стаи, мраморни камини и мрачни проходи? Оказва се, че в стените й е зазидано тиктакащо сърце!
Джон Белеърс (1938-1991) дължи литературната си популярност на своите готически юношески романи. Автор е на повече от 30 творби и е притежател на многочислени литературни награди за най-популярните от тях. "Мистерията на къщата с часовника " получава първата си кино акомодация още през 1979 година Втората излиза на екран през 2018 година с присъединяване на Джак Блак, Кайл Маклоклан и Кейт Бланшет. Режисьор на лентата е Илай Рот.
Филмът ще има прожекция през днешния ден, 12 октомври, от 19 ч. в Руския културно-информационен център на ул. "Шипка " 34.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР