Бешикташ загуби у дома от Байерн с 1:3 в реванш

...
Бешикташ загуби у дома от Байерн с 1:3 в реванш
Коментари Харесай

Байерн не срещна никакви трудности срещу Бешикташ

Бешикташ загуби вкъщи от Байерн с 1:3 в реванш от осминафиналите в Шампионската лига и отпадна с общ резултат с 1:8. Това бе рекордна 11-а поредна победа за треньора на баварците Юп Хайнкес в най-престижния европейски клубен шампионат.

Германският първенец доминираше през цялото време, като поредно пропуски направиха Артуро Видал и Томас Мюлер, след чийто удари топката не откри очертанията на вратата, и Давид Алаба, чийто шут от фаул бе избавен от вратаря Толга Зенгин. Така се стигна до 18-ата минута, в която Томас Мюлер центрира и непокритият Тиаго Алкантара вкара гол №100 за Байерн този сезон във всички шампионати, написа "Блиц ".

До почивката вратарят на гостите Свен Улрайх не се наложи да се намесва решаващо, откакто офанзивите на „ орлите” не бяха толкоз рискови. В 35-ата минута голмайсторът Тиаго Алкантара се контузи и вместо него мача доигра Хамес Родригес.

Секунди след почивката баварците удвоиха задатъка си. Рафиня центрира отдясно, а вратарят Толга Зенгин не се разбра със бранителя Гьокхан Гьонюл, който си вкара автогол.

В 55-ата минута Хамес Родригес получи топката на точката на дузпата, само че се подхлъзна и не съумя да заплаши вратаря на домакините. Четири минути по-късно турският първенец върна едно попадение след неточност в баварската отбрана. Давид Алаба загуби топката, а грешникът Гьонюл асистира на бразилския нападател Вагнер Лав, който лежащ чукна топката във вратата за 1:2. В 61-ата минута „ орлите” можеха да изравнят, само че Пектемек пропусна от към пет метра, пращайки топката около вратата.

Влезлият като запаса на мястото на Роберт Левандовски нападател Сандро Вагнер се разписа в 84-ата минута и оформи крайния резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР