беше въведена експериментално преди повече от 8 години в град

...
беше въведена експериментално преди повече от 8 години в град
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност: Зелената мигаща светлина е намалила катастрофите наполовина

беше въведена пробно преди повече от 8 години в град София, след което същата беше въведена в Стара Загора, Варна и Пловдив. По данни на Столична община след въвеждането й злополуките на кръстовища в град София са намалели на половина. Това оповестиха от Института за пътна сигурност.

През този интервал водачите получиха табиет да чакат зелената мигаща светлина преди да се появи жълтата. Зелената мигаща светлина дава спомагателна информация на всички водачи, въз основата на която те могат да подхващат безвредно държание, съгласно дистанцията на което се намират от кръстовището. По хипотеза, колкото е по-информиран един водач за това, което следва да се случи на пътя, толкоз по-малка е вероятността да допусне неточност. На процедура потреблението на зелената мигаща светлина се трансформира в едно положително решение, което бе възприето позитивно от всички водачи, прецизират още от организацията.
 Пандемия от произшествия в България видя пътен специалист Пандемия от произшествия в България видя пътен специалист
Това, което се случва през последните два месеца и половина е пандемия от тежки пътнотранспортни катастрофи. От началото на май има 1...

Експерти на Института за пътна сигурност през 2018 година алармираха Столична община и Министерство на регионалното развитие, че мигащата зелена светлина не е уредена нормативно. Действия и от двете страни не бяха подхванати и сигналите на ИПБ бяха пренебрегнати, тъй като една и съща политическа партия управляваше държавното управление и огромните общини в България (Гарван гарвану око не вади). След смяната на политическата среда през 2021 година Станахме очевидци на политическо опълчване, за което цената я плащаме всички ние, които се движим по пътищата на България. Изведнъж Министерство на регионалното развитие реши да се разпореди зелената светлина да бъде отстранена вместо да постави старания и да уреди нормативно тази добра процедура, която беше възприета позитивно от всички. Министърът на районното развиване и благоустройство дава отговор за наредбата, касаеща светофарите, напомнят от ИПБ.

" За нас специалистите на ИПБ е учудваща интензивността от страна на Министерство на регионалното развитие по този въпрос и неналичието на реакция по десетките сигнали за обезопасяване на рискови пътища в страната. Настояваме това решение да бъде преразгледано по най-бързия метод, като се сътвори работна група, която нормативно да уреди зелената мигаща светлина. ", приканват от организацията. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР